A McDonald's-ből Heston Blumenthal konyhájára

Június végén szervezte meg külföldi példák alapján a McDonald's magyarországi központja a McGourmet névre keresztelt szakácsversenyét, melynek során a versenyzőknek a gyorsétteremben mindennapos alapanyagokból kellett újszerű, magyaros és ínyenc fogásokat készíteni.

A meghívott versenyzők közül akkor Pavlicsek Csaba, a 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje nyerte meg, megszerezve ezzel a a pályadíjként felajánlott egymillió forintos támogatását, melyet a saját szakmai képzésre fordíthatott.

Nos a fiatal szakember maximálisan élt a lehetőséggel, és a híradások szerint semmit nem bízva a véletlenre, meg sem állt Heston Blumenthal világhírű étterméig, a The Fat Duck-ig. Pavlicsek Csaba három hónapig pallérozódik a Restaurant magazin által több alkalommal is az Év éttermének választott, kultikus vendéglő konyháján, és remélhetőleg karrierje szepontjából számára is meghatározóvá válnak az ott eltöltött hetek, ahogy történt az tavaly a tapolcai Román Jánossal, aki a The Fat Duck-ban eltötlött tanuló hónapok után állásajánlatot kapott a viilághírű séf újonnan nyíló londoni éttermébe, ahol a mai napig is dolgozik.

 

(Kép: standard.co.uk és mcdolands.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.