A METRO a magyar dinnyére szavaz

A METRO Kereskedelmi Kft. elkötelezett a magas minőségű élelmiszerek értékesítése mellett, s ezért döntött úgy, hogy kizárólag magyar dinnyetermelők áruját kínálja professzionális partnereinek az idei szezonban.

A vállalat aktív megfigyelőként követi a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) munkáját, mert mind az idényzöldségek, mind pedig a szezonális gyümölcsök esetében a már említett magas minőségi elvárást a rövid szállítási utak szolgálják leginkább. A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, a FruitVeB és a termelők legutóbbi találkozóján amelyen a METRO is részt vett bejelentették, hogy 2011-ben a hazai dinnyetermelők jó minőségre és jó hozamokra számítanak, ugyanakkor az értékesítésben komoly fennakadásokat tapasztalnak. Ebben a helyzetben a METRO számára az egyetlen logikus lépés csak az lehetett, hogy elkötelezi magát a magyar termelők és ezzel együtt a garantált minőség mellett – saját maga, a termelők és persze nem utolsó sorban a végső fogyasztók érdekében. Az egyeztető ülésen a görögdinnye osztályozásáról, kereskedelmi regisztrációjáról és marketing támogatásáról volt szó többek között.

„A METRO világszerte úgy alakítja tevékenységét, hogy összhangba kerüljön környezetével – a helyi termelők előtérbe helyezése ezt mind ökológiai, mind gazdasági, mind pedig társadalmi szempontból indokolja. A dinnye például 15 000 magyar ember megélhetését biztosítja” – mondta Dicse László, a METRO Kereskedelmi Kft. ultrafriss központi beszerzője. „Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk Magyarországon is elkötelezett a hazai termelők áruja mellett. Tudatában vagyunk annak, hogy a METRO kiemelten fontos szerepet játszik a magyar kereskedelmi kultúra alakításában, hiszen mintegy 30 000 kiskereskedelmi partnere révén az ország minden pontján jelen van. Éppen ezért határoztuk el, hogy HoReCa és kiskereskedő partnereinkhez csak a kiváló minőségű, magyar termelőktől származó dinnyét juttatjuk el” – folytatta Dicse László, aki szerint a dinnyét, bár görög jelzővel illetik idehaza, de népszerűsége révén akár hungarikumnak is lehet tekinteni.

Az idei év nem csupán minőségben, de mennyiségben is átlagon felülinek ígérkezik. A várhatóan mintegy 178 ezer tonna össztermésből több mint 100 ezer tonnát a fő termőterületnek számító Békés megyében takarítanak be. A délkeleti megyében sok család számára egzisztenciális kérdés a dinnye értékesítés – jó áron, korrekt feltételek mellett, megbízható partnerekkel. Ennek elősegítése érdekében a FruitVeB egy tizenöt millió forint összegű promóciós kampányt indított a magyar dinnye eladásának ösztönzésére júliusban.

Mint azt Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke elmondta, hogy „a magyar dinnye eladásának ösztönzésére azért van szükség, mert ezekben a napokban kezdődött meg a magyarországi görögdinnye szedése, de sok elárusítóhelyen még jelentős mennyiségű, Európa déli államaiból származó dinnye vár eladásra.”

A magyar dinnye forgalmának növelése érdekében a METRO 2011. július 7-től nyár végéig egyes áruházainak parkolójában (Budaörs, Ferencváros, Debrecen, Kelet-Pest, Pécs, Győr, Szombathely) külön standokat hozott létre, ahol a zöldség-gyümölcs osztályok mellett szintén lehet vásárolni hazai dinnyét. A vállalat ezenfelül saját akciós újságjaiban és az eladóterületein is biztosít felületet a hazai dinnye népszerűsítésére és a magyar termék kizárólagosságának megjelenítésére, illetve a szakmai szervezetekkel közösen kóstoltatást végez és szórólapokkal, eladáshelyi anyagokkal is segíti a dinnye népszerűsítését. A METRO egyébként alku nélkül az ajánlott eladási árat fogadta el termelő beszállóitól.


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.