Tradicionális étterem, helyi ízekkel, magas minőségben, alapvetően a környékről beszerzett alapanyagok felhasználásával – ez az, amin nem változtatnak az építtetők, hiszen ez sikerük receptje. Ám az átalakítás során a Sóstói erdő szélén lévő majdani Panzió és Étterem igencsak esztétikus épület lesz, amely kiválóan illeszkedik majd szép környezetébe. A kétszintes létesítmény lépcsőzetes kialakítása, teraszai, anyaghasználata, a fa és az üveg gazdag alkalmazása a biztosíték arra, hogy modern, természetbarát és könnyed megjelenésű lesz. Jó hír még az is, hogy az új létesítmény 14 új munkahelyet is biztosít majd, és természetesen megvalósítják a kor elvárásainak megfelelően az egész épület területén a komplex akadálymentesítést. Az étterem rekonstrukciója során pedig a következők valósulnak meg: 150, 75 és 25 nm2-es éttermi helyiségeket alakítanak ki, mind a konyhát, mind az egyéb kiszolgáló helyiségeket felújítják a földszinten, irodákat is adnak majd át, a komplex akadálymentesítést is megoldják, 22 parkolót alakítanak ki az udvaron.
A nyíregyházi Tölgyes új ruhája
Európai Uniós támogatással – több mint 84 millió Ft értékben – indul a nyírségi város egyik legismertebb éttermének, a „Tölgyes” rekonstrukciója, amelynek során egy kalap alatt nemcsak az éttermet alakítják teljes mértékben át, hanem mellé egy 10 szobás panzió is építenek.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.