A nyíregyházi Tölgyes új ruhája

Európai Uniós támogatással – több mint 84 millió Ft értékben – indul a nyírségi város egyik legismertebb éttermének, a „Tölgyes” rekonstrukciója, amelynek során egy kalap alatt nemcsak az éttermet alakítják teljes mértékben át, hanem mellé egy 10 szobás panzió is építenek.

Tradicionális étterem, helyi ízekkel, magas minőségben, alapvetően a környékről beszerzett alapanyagok felhasználásával – ez az, amin nem változtatnak az építtetők, hiszen ez sikerük receptje. Ám az átalakítás során a Sóstói erdő szélén lévő majdani Panzió és Étterem igencsak esztétikus épület lesz, amely kiválóan illeszkedik majd szép környezetébe. A kétszintes létesítmény lépcsőzetes kialakítása, teraszai, anyaghasználata, a fa és az üveg gazdag alkalmazása a biztosíték arra, hogy modern, természetbarát és könnyed megjelenésű lesz. Jó hír még az is, hogy az új létesítmény 14 új munkahelyet is biztosít majd, és természetesen megvalósítják a kor elvárásainak megfelelően az egész épület területén a komplex akadálymentesítést. Az étterem rekonstrukciója során pedig a következők valósulnak meg: 150, 75 és 25 nm2-es éttermi helyiségeket alakítanak ki, mind a konyhát, mind az egyéb kiszolgáló helyiségeket felújítják a földszinten, irodákat is adnak majd át, a komplex akadálymentesítést is megoldják, 22 parkolót alakítanak ki az udvaron.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.