A reneszánsz jegyében

Vácott immár tizenhatodszor rendezik meg, ezúttal július 25. és 27. között azt a rendezvénysorozatot, amely Váci Világi Vigalom néven fut, s amelynek a programjai oly számosak, hogy a város művelődési házának honlapján csak hosszas böngészés után lehet annyira képbe kerülni, hogy eldönthető legyen, a sok ígéretes közül melyiket válassza az ember.

Az idei vígasság 31 helyszínen 56 eseményt kínál, s a szellemi táplálékot természetesen gasztronómiaiak kísérik. A Dunakanyar bal partján lévő városnak, amely a reneszánsz jellegét többek közt építőkedvű püspökeinek (Báthory Miklósnak, Migazzi Kristófnak) köszönheti, az idei esztendőben kapóra jött csatlakozni a Reneszánsz év rendezvényeihez. Ez egyrészt megjelenik a zenei kínálatban, de ott bújik a kulináris választékban is. A Váci Curia Borház Borudvarában különleges, rendhagyó és hagyományteremtő muzeális borok árverését rendezik. Ugyanitt barokk-vacsorát is tartanak 25-én Vigalmi lakoma címen. De aki csak a Főtér pavilonjainak kínálatát kóstolgatja, az is jól jár. A kifőzdék, pékek, cukrászok igyekeznek kitenni magukért. Külön szerep hárult a Fónagy & Walter Vendég- és Borházra és a Kőkapu vendéglőre, a vendéglátást a Penomit Zrt., az Interveniál Kft. és a Soproni sörmárkával a Heineken Hungária Sörgyárak Nyrt. A XVI. Váci Világi Vigalom programjainak zöme ingyenes, a Curia-borkóstolók és a megyei múzeumi, valamint az egyházmegyei gyűjtemény kiállításai térítés ellenében látogathatók. (További infók: www.mimk.vac.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.