Az idei vígasság 31 helyszínen 56 eseményt kínál, s a szellemi táplálékot természetesen gasztronómiaiak kísérik. A Dunakanyar bal partján lévő városnak, amely a reneszánsz jellegét többek közt építőkedvű püspökeinek (Báthory Miklósnak, Migazzi Kristófnak) köszönheti, az idei esztendőben kapóra jött csatlakozni a Reneszánsz év rendezvényeihez. Ez egyrészt megjelenik a zenei kínálatban, de ott bújik a kulináris választékban is. A Váci Curia Borház Borudvarában különleges, rendhagyó és hagyományteremtő muzeális borok árverését rendezik. Ugyanitt barokk-vacsorát is tartanak 25-én Vigalmi lakoma címen. De aki csak a Főtér pavilonjainak kínálatát kóstolgatja, az is jól jár. A kifőzdék, pékek, cukrászok igyekeznek kitenni magukért. Külön szerep hárult a Fónagy & Walter Vendég- és Borházra és a Kőkapu vendéglőre, a vendéglátást a Penomit Zrt., az Interveniál Kft. és a Soproni sörmárkával a Heineken Hungária Sörgyárak Nyrt. A XVI. Váci Világi Vigalom programjainak zöme ingyenes, a Curia-borkóstolók és a megyei múzeumi, valamint az egyházmegyei gyűjtemény kiállításai térítés ellenében látogathatók. (További infók: www.mimk.vac.hu)
A reneszánsz jegyében
Vácott immár tizenhatodszor rendezik meg, ezúttal július 25. és 27. között azt a rendezvénysorozatot, amely Váci Világi Vigalom néven fut, s amelynek a programjai oly számosak, hogy a város művelődési házának honlapján csak hosszas böngészés után lehet annyira képbe kerülni, hogy eldönthető legyen, a sok ígéretes közül melyiket válassza az ember.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.