Zabliszt, almakorpa, muffinok és protein-tál – íme az a reggeli menü, amitől Howard Schultz, a Starbucks vezérigazgatója dollármilliókat remél. Az egészségesebb – és hordozható – menü ugyanis szerinte éppen az, amit a vendégek igényelnek, és amit a vásárlásaikkal azonnal ki is fejeznek. A menü kevesebb, mint 350 kalóriát tartalmaz, és – a proteintál kivételével – maximum 10 gramm zsírt. „A vendégek nem cukrot, zsírt és kalóriákat várnak tőlünk, hanem hathatós segítséget a diétájukhoz” – mondta Lisa Passe, a Starbucks szóvivője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy eddig nem nagyon voltak hordozhatóak a legegészségesebb ételek. Az új stratégia hátterében az a trend áll, hogy a vendégek az egészségesebb sőt bio menüt kínáló éttermeket preferálják, sőt azt is figyelik, milyen forrásból származnak az alapanyagok; hogy hogyan tartották az állatokat például, amelyeknek a húsát felszolgálják. (www.adage.com)
A Starbucks billió dolláros ötlete
Egy egyre világosabban érzékelhető trendre építi új stratégiáját az utóbbi időben egyre nagyobb veszteségeket elszenvedni kényszerült Starbucks.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában
Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes
2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.