A tajvani whisky jobb mint a skót?

A skóciai Burn’s Night fesztivál keretében a The Times által megrendezett whisky versenyen egy tajvani whisky legyőzte a három neves skót és az egy angol „versenyzőt” is - írja a Zipp.

A „single malt” whiskyket (házasítatlan maláta whisky, azaz egyetlen lepárlóüzemben, egyetlen alapanyagból, készült maláta whisky) négy szakértő ízlelte vakteszt keretében. Mindegyik nedűt megszagolták, szemrevételezték, majd megízlelték a zsűri tagjai. Ezután maximálisan 10 ponttal jutalmazhatták őket. A tajvani Kavalan az elérhető 40-ből 27,5 pontot kapott, a Langs, mely három éves skót prémium whisky 22-t, az északi határ mellett készülő King Roberts 20-at, az angol három éves St. George's 15,5-t, végezetül a skót Bruichladdich X4+3 mindössze 4,5 pontot. Amikor az eredményeket kihirdették, az egyik bíráló és egyben a zsűri elnöke Charles MacLean whisky szakértő azt találta mondani: Ó Istenem. Ez egy áprilisi tréfa? Természetesen az eredmény nem csak őt lepte meg. MacLean nem fukarkodott a kritikákban sem, míg a Kavalan-t trópusi gyümölcs dzsemnek titulálta, addig a csúfosan szereplő skót Bruichladdich X4+3-ot a következőképp jellemezte: „Nem étolaj. Nem dízel olaj. Varrógép olaj.” A Kavalan-t 2008-ban kezdték el palackozni. A gyártó cég szóvivőjének elmondása szerint a malátát Skóciából szerzik be, a gyártáshoz használt kiváló minőségű víz a tajvani hegyekből ered, különleges zamatát pedig méz, mangó, zöld alma, vanília, körte, kókusz és csokoládé hozzáadásával alakítják ki. Egyes magyar források tévesen írtak a verseny részleteiről: nem tajvani ivóversenyről van szó, illetve a vakteszt nem jelenti azt, hogy a zsűri bekötött szemmel vizsgálná az alkoholokat. (Times, Telegraph, Zipp)

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.