A „single malt” whiskyket (házasítatlan maláta whisky, azaz egyetlen lepárlóüzemben, egyetlen alapanyagból, készült maláta whisky) négy szakértő ízlelte vakteszt keretében. Mindegyik nedűt megszagolták, szemrevételezték, majd megízlelték a zsűri tagjai. Ezután maximálisan 10 ponttal jutalmazhatták őket.
A tajvani Kavalan az elérhető 40-ből 27,5 pontot kapott, a Langs, mely három éves skót prémium whisky 22-t, az északi határ mellett készülő King Roberts 20-at, az angol három éves St. George's 15,5-t, végezetül a skót Bruichladdich X4+3 mindössze 4,5 pontot.
Amikor az eredményeket kihirdették, az egyik bíráló és egyben a zsűri elnöke Charles MacLean whisky szakértő azt találta mondani: Ó Istenem. Ez egy áprilisi tréfa? Természetesen az eredmény nem csak őt lepte meg.
MacLean nem fukarkodott a kritikákban sem, míg a Kavalan-t trópusi gyümölcs dzsemnek titulálta, addig a csúfosan szereplő skót Bruichladdich X4+3-ot a következőképp jellemezte: „Nem étolaj. Nem dízel olaj. Varrógép olaj.”
A Kavalan-t 2008-ban kezdték el palackozni. A gyártó cég szóvivőjének elmondása szerint a malátát Skóciából szerzik be, a gyártáshoz használt kiváló minőségű víz a tajvani hegyekből ered, különleges zamatát pedig méz, mangó, zöld alma, vanília, körte, kókusz és csokoládé hozzáadásával alakítják ki.
Egyes magyar források tévesen írtak a verseny részleteiről: nem tajvani ivóversenyről van szó, illetve a vakteszt nem jelenti azt, hogy a zsűri bekötött szemmel vizsgálná az alkoholokat. (Times, Telegraph, Zipp)
A tajvani whisky jobb mint a skót?
A skóciai Burn’s Night fesztivál keretében a The Times által megrendezett whisky versenyen egy tajvani whisky legyőzte a három neves skót és az egy angol „versenyzőt” is - írja a Zipp.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.