Idén november 19-én és 20-án, 7. alkalommal került megrendezésre a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőverseny, melyet a korábbiakhoz hasonlóan a Lycée Le Castelnél, Dijonben (Franciaországban) tartottak. A versenyre 24 ország 519 mintája került a 75 nemzetközi profi zsűri elbírálása alá. A versenyen összesen 173 termék szerzett érmet (37 arany és 136 ezüst).
A magyar pezsgők összesen három érmet szereztek (mindegyik ezüst), melyből egyet a Törley Gála száraz pezsgő nyert el.
Ez a pezsgő az idei évben már több hazai- és külföldi versenyen is bizonyította kiváló minőségét, hisz a rangos zsűri számos arany- és ezüstéremmel jutalmazta. Ezen elismerések mellett a Törley Pezsgőpincészet Kft. idén elnyerte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának XXXI. Országos Borversenye alapján „Az év Legeredményesebb Pincészete” címet, mely méltó és újabb bizonyítéka a Törley Kft.-nél folytatott minőségi munkának.
Törley Gála megnyerő, friss, üde, kimondottan gyümölcsös száraz pezsgő. Ízben az elegancia és a frissesség együttesen jelentkezik. Jó társa a lágy sajtoknak, valamint az édes húsú tengeri rákoknak. Aperitifnek is kínálható.
A Törley Gála száraz pezsgő ismét bizonyított!
Az Effervescents du Monde pezsgőversenyen a Törley Gála ezüstérmet szerzett.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.