A kiadvány 203 létesítményt ajánl, közülük 173 étterem, 30 szálloda. Érdekes, hogy a japán fővárosban ugyanannyi háromcsillagos étterem van, mint Párizsban. A tavalyiakhoz képest idén 36 új étteremmel bővült a Michelin-csillagot magukénak mondhatók száma. Az Ishikawa étterem három csillagot kapott, 14 másik kettőt, 35 étterem pedig egyet. „Tokió gasztronómiája nagyon sokat fejlődött, és még mindig nagy potenciál van benne. Bízom benne, hogy hamarosan több csillagot is kioszthatunk.” – mondta Jean-Luc Naret, a Michelin Guides igazgatója. (www.traveldailynews.com)
A világ kulináris fővárosa: Tokió
A napokban jelent meg a Michelin ajánlása a tokiói éttermekhez. A kiadványból az is kiderül, hogy összesen 227 csillagjával Tokiónak van a világon a legtöbb Michelin-csillaga.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.