A vilag topszakacsai 2013-ban Baselben föznek

Ugyan először felröppent a hír, hogy már a következő ’ igeho’-n (kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi vendeglátóipari, gasztronómiai és húsipari szakkiállítás Svájcban), azaz 2011-ben találkoznak a világ topszakacsai Baselben, ám ez a rendkívüli esemény 2013-ra tolódott. Ez az időpont viszont mar nyilvános, azaz biztosan létrejön a találkozó, mondta el lapunknak a szakkiállítás szervezőinek nevében Ursula Escher, a baseli Messe külföldről érkező kiállítóinak szakmai vezetője.

Az 'igeho' harmadik napján, azaz kedden ismét egymás lábát taposták a nézők, annyian voltak, így tehát minden bizonnyal megdől a tavaly előtti csúcslátogatói szám, ami 80 ezer fő volt. Egyébként épp ugyanakkora területen - 69 ezer négyzetméteren -, két hatalmas pavilon teljes területen tartják az idei bemutatót is, mint a korábbit, a két evvel ezelőtti szakmai programot. Idén 837 kiállító van jelen (2007-ben 844-en jelentkeztek be), akik 19 országból érkeztek. Van például brazil, argentin és japán szállodai beszállító és kávés stand is. Mindenhol mindenütt kóstolással és a látogatók "traktálásával" próbáljak megragadni a látogatók figyelmet, a svájci bemutatón szinte egymással versengenek a kiállítók a vendégek kegyeiért. A bejáratnal mindenkit megkérdeznek a szervezők megbízásából, az iránt érdeklődve a bejáratnál, hogy honnan és milyen célból érkezett a látogató. A belépődij különben egyáltalán nem kevés - 70 svájci frank-ba kerül -, ennek ellenére tódulnak a látogatok, akik közül sokan konkrét üzlettel a zsebükben távoznak a baseli 'igeho'-ról az idén.

Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.