Az 'igeho' harmadik napján, azaz kedden ismét egymás lábát taposták a
nézők, annyian voltak, így tehát minden bizonnyal megdől a
tavaly előtti csúcslátogatói szám, ami 80 ezer fő volt. Egyébként épp
ugyanakkora területen - 69 ezer négyzetméteren -, két hatalmas pavilon
teljes területen tartják az idei bemutatót is, mint a korábbit, a két
evvel ezelőtti szakmai programot. Idén 837 kiállító van jelen
(2007-ben 844-en jelentkeztek be), akik 19 országból érkeztek. Van
például brazil, argentin és japán szállodai beszállító és kávés stand
is. Mindenhol mindenütt kóstolással és a látogatók "traktálásával"
próbáljak megragadni a látogatók figyelmet, a svájci bemutatón
szinte egymással versengenek a kiállítók a vendégek kegyeiért. A
bejáratnal mindenkit megkérdeznek a szervezők megbízásából, az iránt
érdeklődve a bejáratnál, hogy honnan és milyen célból érkezett a
látogató. A belépődij különben egyáltalán nem kevés - 70 svájci
frank-ba kerül -, ennek ellenére tódulnak a látogatok, akik közül
sokan konkrét üzlettel a zsebükben távoznak a baseli 'igeho'-ról az idén.
A vilag topszakacsai 2013-ban Baselben föznek
Ugyan először felröppent a hír, hogy már a következő ’ igeho’-n (kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi vendeglátóipari, gasztronómiai és húsipari szakkiállítás Svájcban), azaz 2011-ben találkoznak a világ topszakacsai Baselben, ám ez a rendkívüli esemény 2013-ra tolódott. Ez az időpont viszont mar nyilvános, azaz biztosan létrejön a találkozó, mondta el lapunknak a szakkiállítás szervezőinek nevében Ursula Escher, a baseli Messe külföldről érkező kiállítóinak szakmai vezetője.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.