Az 'igeho' harmadik napján, azaz kedden ismét egymás lábát taposták a
nézők, annyian voltak, így tehát minden bizonnyal megdől a
tavaly előtti csúcslátogatói szám, ami 80 ezer fő volt. Egyébként épp
ugyanakkora területen - 69 ezer négyzetméteren -, két hatalmas pavilon
teljes területen tartják az idei bemutatót is, mint a korábbit, a két
evvel ezelőtti szakmai programot. Idén 837 kiállító van jelen
(2007-ben 844-en jelentkeztek be), akik 19 országból érkeztek. Van
például brazil, argentin és japán szállodai beszállító és kávés stand
is. Mindenhol mindenütt kóstolással és a látogatók "traktálásával"
próbáljak megragadni a látogatók figyelmet, a svájci bemutatón
szinte egymással versengenek a kiállítók a vendégek kegyeiért. A
bejáratnal mindenkit megkérdeznek a szervezők megbízásából, az iránt
érdeklődve a bejáratnál, hogy honnan és milyen célból érkezett a
látogató. A belépődij különben egyáltalán nem kevés - 70 svájci
frank-ba kerül -, ennek ellenére tódulnak a látogatok, akik közül
sokan konkrét üzlettel a zsebükben távoznak a baseli 'igeho'-ról az idén.
A vilag topszakacsai 2013-ban Baselben föznek
Ugyan először felröppent a hír, hogy már a következő ’ igeho’-n (kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi vendeglátóipari, gasztronómiai és húsipari szakkiállítás Svájcban), azaz 2011-ben találkoznak a világ topszakacsai Baselben, ám ez a rendkívüli esemény 2013-ra tolódott. Ez az időpont viszont mar nyilvános, azaz biztosan létrejön a találkozó, mondta el lapunknak a szakkiállítás szervezőinek nevében Ursula Escher, a baseli Messe külföldről érkező kiállítóinak szakmai vezetője.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.