A vilag topszakacsai 2013-ban Baselben föznek

Ugyan először felröppent a hír, hogy már a következő ’ igeho’-n (kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi vendeglátóipari, gasztronómiai és húsipari szakkiállítás Svájcban), azaz 2011-ben találkoznak a világ topszakacsai Baselben, ám ez a rendkívüli esemény 2013-ra tolódott. Ez az időpont viszont mar nyilvános, azaz biztosan létrejön a találkozó, mondta el lapunknak a szakkiállítás szervezőinek nevében Ursula Escher, a baseli Messe külföldről érkező kiállítóinak szakmai vezetője.

Az 'igeho' harmadik napján, azaz kedden ismét egymás lábát taposták a nézők, annyian voltak, így tehát minden bizonnyal megdől a tavaly előtti csúcslátogatói szám, ami 80 ezer fő volt. Egyébként épp ugyanakkora területen - 69 ezer négyzetméteren -, két hatalmas pavilon teljes területen tartják az idei bemutatót is, mint a korábbit, a két evvel ezelőtti szakmai programot. Idén 837 kiállító van jelen (2007-ben 844-en jelentkeztek be), akik 19 országból érkeztek. Van például brazil, argentin és japán szállodai beszállító és kávés stand is. Mindenhol mindenütt kóstolással és a látogatók "traktálásával" próbáljak megragadni a látogatók figyelmet, a svájci bemutatón szinte egymással versengenek a kiállítók a vendégek kegyeiért. A bejáratnal mindenkit megkérdeznek a szervezők megbízásából, az iránt érdeklődve a bejáratnál, hogy honnan és milyen célból érkezett a látogató. A belépődij különben egyáltalán nem kevés - 70 svájci frank-ba kerül -, ennek ellenére tódulnak a látogatok, akik közül sokan konkrét üzlettel a zsebükben távoznak a baseli 'igeho'-ról az idén.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.