Az 'igeho' harmadik napján, azaz kedden ismét egymás lábát taposták a
nézők, annyian voltak, így tehát minden bizonnyal megdől a
tavaly előtti csúcslátogatói szám, ami 80 ezer fő volt. Egyébként épp
ugyanakkora területen - 69 ezer négyzetméteren -, két hatalmas pavilon
teljes területen tartják az idei bemutatót is, mint a korábbit, a két
evvel ezelőtti szakmai programot. Idén 837 kiállító van jelen
(2007-ben 844-en jelentkeztek be), akik 19 országból érkeztek. Van
például brazil, argentin és japán szállodai beszállító és kávés stand
is. Mindenhol mindenütt kóstolással és a látogatók "traktálásával"
próbáljak megragadni a látogatók figyelmet, a svájci bemutatón
szinte egymással versengenek a kiállítók a vendégek kegyeiért. A
bejáratnal mindenkit megkérdeznek a szervezők megbízásából, az iránt
érdeklődve a bejáratnál, hogy honnan és milyen célból érkezett a
látogató. A belépődij különben egyáltalán nem kevés - 70 svájci
frank-ba kerül -, ennek ellenére tódulnak a látogatok, akik közül
sokan konkrét üzlettel a zsebükben távoznak a baseli 'igeho'-ról az idén.
A vilag topszakacsai 2013-ban Baselben föznek
Ugyan először felröppent a hír, hogy már a következő ’ igeho’-n (kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi vendeglátóipari, gasztronómiai és húsipari szakkiállítás Svájcban), azaz 2011-ben találkoznak a világ topszakacsai Baselben, ám ez a rendkívüli esemény 2013-ra tolódott. Ez az időpont viszont mar nyilvános, azaz biztosan létrejön a találkozó, mondta el lapunknak a szakkiállítás szervezőinek nevében Ursula Escher, a baseli Messe külföldről érkező kiállítóinak szakmai vezetője.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte
A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése.
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt
A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten
Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró
Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show
A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.