Évek óta pletykálják, hogy itthon is megnyitja első éttermét a tengeri halakat és a tenger gyümölcseit árusító étteremlánc. A hírek szerint több próbálkozás is volt, de nem találtak megfelelő partnert. Most azonban vége a várakozásnak; a Westend földszintjén egy nagy tábla hirdeti, hogy ott nyitják az éttermet. Ezt az információt később a cégnél is megerősítették, arról azonban egyelőre nem árultak el részleteket, hogy pontosan mikor nyitnak, illetve mennyi időn belül, hány éttermet nyitnának Magyarországon – írja az Index. A cég honlapján még nem jelölik, hogy hamarosan Budapesten is nyílik étterem. A Nordsee több mint százéves múltra tekint vissza, Európában több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztat, az egyik legnagyobb étteremlánc. A cég három bolttípusban kínálja termékeit, az étterem és a snack üzletek mellett büféjellegű egységekbe is várja vendégeit. A Westendben lévő üzlet nagysága alapján arra lehet következtetni, hogy ott valószínűleg büfé nyílik majd.
A Westendben nyit az első magyarországi Nordsee
Állítólag Magyarországon is megnyitja első éttermét a német Nordsee. Itthon eddig csak külföldi utakról ismerhettük a halakat árusító étteremláncot, mely a régióban már Prágában és Brno-ban is megjelent.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken
Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn
A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak.

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban
Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.

Hamburger – mindenek felett?
Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.