Air France: Michelin-csillagos finomságok

Három Michelin-csillagos mesterszakácsok, Régis Marcon és Anne-Sophie Pic egyedi ételkreációi várják februárban a La Première és Business osztályok hosszú távú járatainak utasait. A menüsor élményét a neves designer, Jean-Marie Massaud által tervezett vadonatúj, elegáns étkészlet fokozza.

Régis Marcon egy új előételt és öt különböző főételt alkot a La Première utasoknak. A francia konyha hagyományaira fókuszálva a mesterszakács többek közt olyan alapanyagokat használ majd a főzéshez, mint: harcsa, rák, kucsmagomba, zöld lencse.

Ízek és illatok felsőfokon Anne-Sophie Pic-től Miután decemberben Anne-Sophie Pic fogásai a La Première osztályon nagy sikerrel debütáltak, az együttműködés folytatódik. A szakács ezúttal öt vadonatúj főételt kreált a Business osztály utasainak.

Az ízek kombinációja felülmúlhatatlan, a séf az erőteljes aromákat vegyítette a legfinomabb illatokkal. A kínálatban: sült borjú quinoa-val, sült piros paprikával és ananásszal, vagy enyhén sült tőkehal krémes fekete rizzsel és kókusztejjel csak néhány, amit az utasok az elkövetkezendő hat hónapban élvezhetnek. Februártól kínálja a légitársaság Anne-Sophie Pic ételeit a Párizsból induló járatokon.

A különlegességeket havonta kétszer cserélik. Új étkészlet emeli a fogások fényét A Michelin-csillagos fogásokat egyedi tervezésű, különleges étkészleten szolgálják fel. Az Air France a neves francia dizájnert, Jean-Marie Massaud-t kérte fel a munkára. A készlet 40 különböző darabból áll, köztük pezsgőspohár, Bernardaud porcelán tányérok, és Christofle evőeszközök. A designer még arra is figyelt, hogy az Air France szimbólumát, a szárnyas csikóhalat is megjelenítse. 2015 februárjától a Business kabinban is elérhető a Jean-Marie Massaud által kreált étkészlet. Régis Marcon

A sztárszakácsot az 1995-ös évi Bocuse d’Or-on fedezték fel, azóta három Michelin csillaggal is díjazták. Külön irányzatot képvisel a a francia kulinária világában. Anne Sophie Pic Az egyetlen francia női szakács, aki három Michelin csillaggal rendelkezik, valamint 2011-ben a világ legjobb női szakácsának is megválasztották. Konyhájára az ízek és aromák keveredése a jellemző. Jean-Marie Massaud A francia dizájner a világ minden táján ismert, elismert. A legnevesebb párizsi dizájniskolában végzett, munkáit az elegáns arányok jellemzik.

Forrás: ACG


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.