Air France: Michelin-csillagos finomságok

Három Michelin-csillagos mesterszakácsok, Régis Marcon és Anne-Sophie Pic egyedi ételkreációi várják februárban a La Première és Business osztályok hosszú távú járatainak utasait. A menüsor élményét a neves designer, Jean-Marie Massaud által tervezett vadonatúj, elegáns étkészlet fokozza.

Régis Marcon egy új előételt és öt különböző főételt alkot a La Première utasoknak. A francia konyha hagyományaira fókuszálva a mesterszakács többek közt olyan alapanyagokat használ majd a főzéshez, mint: harcsa, rák, kucsmagomba, zöld lencse.

Ízek és illatok felsőfokon Anne-Sophie Pic-től Miután decemberben Anne-Sophie Pic fogásai a La Première osztályon nagy sikerrel debütáltak, az együttműködés folytatódik. A szakács ezúttal öt vadonatúj főételt kreált a Business osztály utasainak.

Az ízek kombinációja felülmúlhatatlan, a séf az erőteljes aromákat vegyítette a legfinomabb illatokkal. A kínálatban: sült borjú quinoa-val, sült piros paprikával és ananásszal, vagy enyhén sült tőkehal krémes fekete rizzsel és kókusztejjel csak néhány, amit az utasok az elkövetkezendő hat hónapban élvezhetnek. Februártól kínálja a légitársaság Anne-Sophie Pic ételeit a Párizsból induló járatokon.

A különlegességeket havonta kétszer cserélik. Új étkészlet emeli a fogások fényét A Michelin-csillagos fogásokat egyedi tervezésű, különleges étkészleten szolgálják fel. Az Air France a neves francia dizájnert, Jean-Marie Massaud-t kérte fel a munkára. A készlet 40 különböző darabból áll, köztük pezsgőspohár, Bernardaud porcelán tányérok, és Christofle evőeszközök. A designer még arra is figyelt, hogy az Air France szimbólumát, a szárnyas csikóhalat is megjelenítse. 2015 februárjától a Business kabinban is elérhető a Jean-Marie Massaud által kreált étkészlet. Régis Marcon

A sztárszakácsot az 1995-ös évi Bocuse d’Or-on fedezték fel, azóta három Michelin csillaggal is díjazták. Külön irányzatot képvisel a a francia kulinária világában. Anne Sophie Pic Az egyetlen francia női szakács, aki három Michelin csillaggal rendelkezik, valamint 2011-ben a világ legjobb női szakácsának is megválasztották. Konyhájára az ízek és aromák keveredése a jellemző. Jean-Marie Massaud A francia dizájner a világ minden táján ismert, elismert. A legnevesebb párizsi dizájniskolában végzett, munkáit az elegáns arányok jellemzik.

Forrás: ACG


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.