A Szélmalom Étterem vezetője, Lukács Szabolcs a Weninger pincészettel fogott össze, hogy megszülessen a „Szélmalom Cuvee”. A 2006-os évjáratú borból limitált széria érhető el, hiszen mindössze ezer palack köszönti az ünneplőket. A 2007-es év országos sommelier bajnoka (Lukács Szabolcs) és a számos díjazott boráról ismert Weninger borászat igazi jubileumi bort hozott létre, melyet a Syrah, a Kékfrankos és a Merlot fajták alkotnak A bor nem az egyedüli meglepetés a negyven éves étteremben; a vendégeket jónéhány gasztronómiai élmény és az 1872-ben épült Szélmalom is várja.
Ajándék az ünnepelttől: már kóstolható a „Szélmalom Cuvée”
Egyedülálló vörösbort kínálnak a borkülönlegességek kedvelőinek a soproni Szélmalom étteremben egy kettős évforduló alkalmából: az étterem éppen negyven éve nyitotta meg kapuit, és éppen 15 éve működteti a Lukács család.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.