A működési nyereség 5,1 százalékról 5,8 százalékra nőtt, az adózás előtti nyereség pedig 566 millió font volt, ami 29,8 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. „Kiválóan kezdődött az idei gazdasági év és kedvezőek a kilátásaink is” - mondta Richard Cousins, a csoport ügyvezető igazgatója. Azt jósolta, hogy gazdasági körülmények romlásával egyre több cég fog megválni saját konyhájától, hogy csökkentse a költségeit, és rendeli meg külső szállítótól az ételt. Mint hozzátette, ma ezt még csak a cégek 45 százaléka tette meg, úgyhogy vannak lehetőségek a növekedésre. (www.cateresearch.com)
Akinek jó a válság: 30 százalékos profitnövekedésről számolt be a Compass
A világ legnagyobb catering cégének forgalma 11,4 százalékkal nőtt 2008. szeptember 30-ig az előző év hasonló időszakához képest. Idén összesen 28 millió font értékben nyertek új megbízást.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.