Alain Ducasse konyháján tanulnak a legszegényebbek

Tizenöt kilátástalan életű nő kapott lehetőséget arra, hogy új irányt adjon életének: Alain Ducasse, Franciaország egyik legnevesebb szakácsának konyháján tanulhatják a mesterséget egy felzárkóztató program keretében - adta hírül a Dívány.hu.

Jövőt 15 nőnek – ez a neve annak a programnak, amit Alain Ducasse indított útjára, és amelynek célja, hogy tizenöt, szegénységben és kilátástalan helyzetben élő párizsi nő esélyt kapjon sorsának megfordítására.

A program keretében Ducasse (aki számtalan Michelin-csillag, és még több étterem tulajdonosa) kétéves szakácsképző programját végezhetik el sűrített formában egy év alatt, miközben komoly gyakorlati tapasztalatot is szereznek. A tizenöt szerencsést tavaly száz jelentkező közül választották ki (azért tizenötöt, mert ennyi konyha áll rendelkezésre az alkalmazásukhoz), mind bevándorló, vagy második generációs bevándorló, a harmincas évei derekán, vagy még később. Van köztük több, gyermekeit egyedül nevelő anyuka, és közös bennük, hogy eddig kizárólag csak rosszul fizető munkájuk volt, vagy éppen évek óta munkanélküliek.

Ducasse nem csak a tanfolyammal segíti őket: ígéretet tett arra is, hogy aki sikeresen elvégzi a tanfolyamot, és leteszi a vizsgákat, annak lesz munkája valamelyik éttermében. „Ez nem jótékonyság, ez egyszerűen csak annyi, hogy kulcsot adunk ezeknek az embereknek a kezébe a saját jövőjük jobbá tételéhez. Kinyitottunk egy ajtót, és beinvitáltuk őket, hátha tudunk segíteni” – mondta Ducasse.(forrás: Dívány)


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett Dani García - az Alelí fantasztikus ízeket kínál, páratlan a kínálata a hazai éttermi palettán.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.