Az adott borászat/pincészet ajánlhatja azt a borászt, aki legalább 5 évet állt már alkalmazásban, s legalább borász technikusi végzettsége van. Az ajánlott borászok közül a díjazottat a család két tagja, a díj alapítója, a Pannónia Női Borrend nagymestere és egy felkért szaktekintély választja ki többségi szavazással. Ajánlani 2012. január 25-éig lehet az [email protected] címre küldött ajánlással, amelyben szerepel a borász neve, elérhetősége, alkalmazásának kezdő időpontja, korábbi munkahelyei, végzettsége. A beküldött ajánlásokat 2012. február 3-án értékeliki, a díjat pedig 2012. február 18-án, a VII. Magyar Borok Bálján adják át. (forrás: Agromonitor)
Alkalmazott kaphatja meg a Gál Tibor emlékdíjat
A család kérésére megváltozott a Gál Tibor emlékdíjban részesíthetők köre díjazottak köre: ez az első év, hogy egy olyan borász kaphatja a díjat, aki alkalmazottként dolgozik valamely pincészetben – írja a borászat.hu. A Magyar Borok Bálja ügyvezetője Puskás Attila 2006-ban alapította a Gál Tibor emlékdíjat, a család támogatásával, hogy a közönség szavazatai alapján az év „Kedvelt Borásza” kapja ezt a díjat.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.