Alkalmazott kaphatja meg a Gál Tibor emlékdíjat

A család kérésére megváltozott a Gál Tibor emlékdíjban részesíthetők köre díjazottak köre: ez az első év, hogy egy olyan borász kaphatja a díjat, aki alkalmazottként dolgozik valamely pincészetben – írja a borászat.hu. A Magyar Borok Bálja ügyvezetője Puskás Attila 2006-ban alapította a Gál Tibor emlékdíjat, a család támogatásával, hogy a közönség szavazatai alapján az év „Kedvelt Borásza” kapja ezt a díjat.

Az adott borászat/pincészet ajánlhatja azt a borászt, aki legalább 5 évet állt már alkalmazásban, s legalább borász technikusi végzettsége van. Az ajánlott borászok közül a díjazottat a család két tagja, a díj alapítója, a Pannónia Női Borrend nagymestere és egy felkért szaktekintély választja ki többségi szavazással. Ajánlani 2012. január 25-éig lehet az [email protected] címre küldött ajánlással, amelyben szerepel a borász neve, elérhetősége, alkalmazásának kezdő időpontja, korábbi munkahelyei, végzettsége. A beküldött ajánlásokat 2012. február 3-án értékeliki, a díjat pedig 2012. február 18-án, a VII. Magyar Borok Bálján adják át. (forrás: Agromonitor)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.