Állatvédő éttermek – Nincs több tigris és medve!

Hanoiban több mint 150 étterem csatlakozott a „zöld étterem” kampányhoz. Ebben vállalják, hogy nem készítenek többé veszélyeztetett fajokból készült ételeket.

A Vadállatok és a belőlük készült termékek kereskedelmét ellenőrző nemzetközi szervezet, a TRAFFIC egy Hanoiban készült vadállat-kereskedelmi riportjában nemrég azt mutatta meg, hogy a megkérdezettek 47 százaléka használt már vadállatokból származó termékeket, legyen az étel, egészségügyi termék vagy dekorációs tárgy. Az eladott vadállatot tartalmazó termékek közül az ételkülönlegességek voltak a legnépszerűbbek. A vadállatokat tartalmazó termékek használóinak 82 százaléka állította, hogy már ettek védett állatot, vagy abból készült húskészítményt. A legtöbb ember ezeket az ételeket Hanoiban vagy annak külvárosában lévő éttermekben fogyasztotta. A válaszadók állítása szerint a vadonból szerzett termékek népszerűsége nő, és a termékek egyre megfizethetőbbek. Vietnámi szakértők arra figyelmeztettek, hogy a lakosság kielégíthetetlen étvágya a vadállatok iránt rengeteg ritka fajt a kihalás szélére sodort. A WWF és a TRAFFIC ezért figyelemfelkeltő kampányt szervezett, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő fajok védelmére. Ennek része az a kampány, amelyben számos étterem vállalta, hogy vendégeinek többet nem szolgálnak föl védett állatokból készített ételeket. A résztvevő éttermeket a kint vagy bent feltüntetett logóról lehet felismerni. Három vietnámi utazási iroda – az Intrepid, a Buffalo Tours és az I-Travel – is részt vesz a kezdeményezésben azzal, hogy ügyfeleiknek a zöld éttermeket javasolják, illetve az ilyen éttermek listáját honlapjukon is feltűntetik. Julianne Becker, a project koordinátora szerint a vadon élő állatok nagy mennyiségben kerülnek emberi fogyasztásra Vietnámban, különösen Hanoiban, de úgy tűnik, hogy az emberek vadállatokkal szembeni álláspontja változóban van, és a lakosság egyre nagyobb része kiáll az állatok védelme mellett. (WWF Magyarország - NG Online)

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.