Auguszt Cukrászda nyílik Pesten

Geraldine néven nyit új cukrászdát Auguszt-Arató Flóra és férje, Perge-Oláh Norbert. A helyszín önmagában izgalmas, Pest egy igazán különleges kertjében szúrhatjuk villánkra az Auguszt-süteményeket - írja a Dining Guide.

Az Auguszt-család ma is aktív leszármazottai a főváros három pontján viszik üzleteiket. Auguszt József legendás cukrászdája a Fény utcában, Auguszt-Arató Auguszta Budán, a XII. kerületben vár az Auguszt Pavilonban; testvére, Flóra pedig Pesten, a Kossuth Lajos utcában tölti dolgos munkanapjait az Auguszt Belvárosban.

Hamarosan azonban néhány száz méter távolságban, a város történelmú múltú helyszínén nyit Auguszt-Arató Flóra és férje egy új cukrászdát. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében kap egy gyönyörű pavilont a Geraldine. A nevet pedig maga a múzem kérésére viseli a vendéglátóhely: Apponyi Geraldine magyar származású albán királynő, ugyanis mint elszegényedett grófi leszármazott dolgozott az 1930-as években a Magyar Nemzeti Múzeum kioszkjában, mielőtt az albán király felfigyelt a fiatal szépségre.

A méretes cukrászda vendégtere mintegy 120 négyzetméter, a teraszon pedig kezdetben 24 ülőhellyel várnak – és ha a pesti közönség benépesíti az asztalokat, bővítenek is a kiülős részen. A kerthelyiség mindenképpen csábító lehet (akár a múzeumlépcsőre is!), egyelőre nem csak a múzeumkert miliője miatt, hanem a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára is vonzerő. Elviekben az Auguszt Belvárosnak is vannak kiülős asztalai, de az ódon bérház belső udvarra kihelyezett székek-asztalok nem versenyezhetnek a Múzeum körúti adottságokkal.

A Geraldine várhatóan 2021. június elején nyitja meg kapuit.

Forrás: Dining Guide


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.