Auguszt Cukrászda nyílik Pesten

Geraldine néven nyit új cukrászdát Auguszt-Arató Flóra és férje, Perge-Oláh Norbert. A helyszín önmagában izgalmas, Pest egy igazán különleges kertjében szúrhatjuk villánkra az Auguszt-süteményeket - írja a Dining Guide.

Az Auguszt-család ma is aktív leszármazottai a főváros három pontján viszik üzleteiket. Auguszt József legendás cukrászdája a Fény utcában, Auguszt-Arató Auguszta Budán, a XII. kerületben vár az Auguszt Pavilonban; testvére, Flóra pedig Pesten, a Kossuth Lajos utcában tölti dolgos munkanapjait az Auguszt Belvárosban.

Hamarosan azonban néhány száz méter távolságban, a város történelmú múltú helyszínén nyit Auguszt-Arató Flóra és férje egy új cukrászdát. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében kap egy gyönyörű pavilont a Geraldine. A nevet pedig maga a múzem kérésére viseli a vendéglátóhely: Apponyi Geraldine magyar származású albán királynő, ugyanis mint elszegényedett grófi leszármazott dolgozott az 1930-as években a Magyar Nemzeti Múzeum kioszkjában, mielőtt az albán király felfigyelt a fiatal szépségre.

A méretes cukrászda vendégtere mintegy 120 négyzetméter, a teraszon pedig kezdetben 24 ülőhellyel várnak – és ha a pesti közönség benépesíti az asztalokat, bővítenek is a kiülős részen. A kerthelyiség mindenképpen csábító lehet (akár a múzeumlépcsőre is!), egyelőre nem csak a múzeumkert miliője miatt, hanem a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára is vonzerő. Elviekben az Auguszt Belvárosnak is vannak kiülős asztalai, de az ódon bérház belső udvarra kihelyezett székek-asztalok nem versenyezhetnek a Múzeum körúti adottságokkal.

A Geraldine várhatóan 2021. június elején nyitja meg kapuit.

Forrás: Dining Guide


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.