Auguszt Cukrászda nyílik Pesten

Geraldine néven nyit új cukrászdát Auguszt-Arató Flóra és férje, Perge-Oláh Norbert. A helyszín önmagában izgalmas, Pest egy igazán különleges kertjében szúrhatjuk villánkra az Auguszt-süteményeket - írja a Dining Guide.

Az Auguszt-család ma is aktív leszármazottai a főváros három pontján viszik üzleteiket. Auguszt József legendás cukrászdája a Fény utcában, Auguszt-Arató Auguszta Budán, a XII. kerületben vár az Auguszt Pavilonban; testvére, Flóra pedig Pesten, a Kossuth Lajos utcában tölti dolgos munkanapjait az Auguszt Belvárosban.

Hamarosan azonban néhány száz méter távolságban, a város történelmú múltú helyszínén nyit Auguszt-Arató Flóra és férje egy új cukrászdát. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében kap egy gyönyörű pavilont a Geraldine. A nevet pedig maga a múzem kérésére viseli a vendéglátóhely: Apponyi Geraldine magyar származású albán királynő, ugyanis mint elszegényedett grófi leszármazott dolgozott az 1930-as években a Magyar Nemzeti Múzeum kioszkjában, mielőtt az albán király felfigyelt a fiatal szépségre.

A méretes cukrászda vendégtere mintegy 120 négyzetméter, a teraszon pedig kezdetben 24 ülőhellyel várnak – és ha a pesti közönség benépesíti az asztalokat, bővítenek is a kiülős részen. A kerthelyiség mindenképpen csábító lehet (akár a múzeumlépcsőre is!), egyelőre nem csak a múzeumkert miliője miatt, hanem a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára is vonzerő. Elviekben az Auguszt Belvárosnak is vannak kiülős asztalai, de az ódon bérház belső udvarra kihelyezett székek-asztalok nem versenyezhetnek a Múzeum körúti adottságokkal.

A Geraldine várhatóan 2021. június elején nyitja meg kapuit.

Forrás: Dining Guide


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.