Augusztusi bizarr: kannibál étterem Berlinben

Botrányt kavart Németországban egy új étterem bevezető kampánya, amelyben arra kérik a vacsora vendégeket, hogy adományozzanak testrészeket a konyhának.

A berlini Flime étterem online kampánya nem csak azt kéri a vendégektől, hogy "adományozzanak bármilyen részt a testükből", hanem azt is, hogy keressenek "elfogulatlan sebészeket".

Számos politikus elítélte az elvileg szeptember 8-án nyitó éttermet, amely feltehetően mégsem kannibál vendégekre számít, csak egy ízléstelen reklámfogást alkalmaz. Az persze biztos, hogy felkeltették a figyelmet.

Még az is lehet, nincs is ilyen étterem, az egész csak egy botrányos tréfa. A Flime étterem címét ugyanis nem tették közé.

Az online reklám szerint az éttermet a brazíliai esőerdőben élő Waricaca indián törzs "szenvedélyes kannibalizmusa" ihlette meg. "A lakoma spirituális aktus, amelyben az elfogyasztott lények lelke és ereje átadódik a vendégeknek."

A jelentkező vendégeket arra kérik, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, amelyben az egészségi állapotukra, testtömeg indexükre, testedzési szokásaikra kérdeznek rá - még arra is, nem terhesek-e véletlenül. A weboldalon olvasható menüben egyébként hagyományos brazil ételek szerepelnek - például a sóletre hasonlító nemzeti étel, a feijoada, amit fekete babból készítenek. Normális esetben a füstölt hús disznókból származik... (forrás: HarmoNet)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.