„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib
Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották.
Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra
mindig is a VENDÉG volt és lesz az első, nem pedig az elismerések
hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre,
így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett
tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt
vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a
hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” - mondta Fazekas
László, az Arcade Bistro séfje.
„Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetésért. Örülünk, hogy az idei
kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag,
mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A
Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk - mindannyiunké, akik
a hazai gasztronómiai életet színesítik - és minden olyan étterem
profitálni fog belőle, akik a minőséget, a magas színvonalú
szolgáltatásokat, és a VENDÉG-et helyezik előtérbe. Bízunk benne,
hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi
elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég
vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is
megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket.” - mondta Nagy
András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője. (Sajtóközlemény)
Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott
A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot
Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben
Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.

Jön egy stílusos villásreggeli
Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.