„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib
Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották.
Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra
mindig is a VENDÉG volt és lesz az első, nem pedig az elismerések
hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre,
így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett
tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt
vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a
hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” - mondta Fazekas
László, az Arcade Bistro séfje.
„Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetésért. Örülünk, hogy az idei
kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag,
mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A
Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk - mindannyiunké, akik
a hazai gasztronómiai életet színesítik - és minden olyan étterem
profitálni fog belőle, akik a minőséget, a magas színvonalú
szolgáltatásokat, és a VENDÉG-et helyezik előtérbe. Bízunk benne,
hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi
elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég
vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is
megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket.” - mondta Nagy
András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője. (Sajtóközlemény)
Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott
A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.