„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib
Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották.
Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra
mindig is a VENDÉG volt és lesz az első, nem pedig az elismerések
hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre,
így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett
tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt
vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a
hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” - mondta Fazekas
László, az Arcade Bistro séfje.
„Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetésért. Örülünk, hogy az idei
kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag,
mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A
Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk - mindannyiunké, akik
a hazai gasztronómiai életet színesítik - és minden olyan étterem
profitálni fog belőle, akik a minőséget, a magas színvonalú
szolgáltatásokat, és a VENDÉG-et helyezik előtérbe. Bízunk benne,
hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi
elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég
vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is
megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket.” - mondta Nagy
András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője. (Sajtóközlemény)
Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott
A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.
Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának
A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének
A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet
A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort
Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba
Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár
A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában
Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát
A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában
Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog
A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.