Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott

A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották. Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra mindig is a VENDÉG volt és lesz az első, nem pedig az elismerések hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre, így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” - mondta Fazekas László, az Arcade Bistro séfje. „Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetésért. Örülünk, hogy az idei kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag, mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk - mindannyiunké, akik a hazai gasztronómiai életet színesítik - és minden olyan étterem profitálni fog belőle, akik a minőséget, a magas színvonalú szolgáltatásokat, és a VENDÉG-et helyezik előtérbe. Bízunk benne, hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket.” - mondta Nagy András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője. (Sajtóközlemény)

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.