„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib
Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották.
Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra
mindig is a VENDÉG volt és lesz az első, nem pedig az elismerések
hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre,
így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett
tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt
vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a
hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” - mondta Fazekas
László, az Arcade Bistro séfje.
„Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetésért. Örülünk, hogy az idei
kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag,
mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A
Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk - mindannyiunké, akik
a hazai gasztronómiai életet színesítik - és minden olyan étterem
profitálni fog belőle, akik a minőséget, a magas színvonalú
szolgáltatásokat, és a VENDÉG-et helyezik előtérbe. Bízunk benne,
hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi
elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég
vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is
megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket.” - mondta Nagy
András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője. (Sajtóközlemény)
Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott
A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.