Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott

A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották. Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra mindig is a VENDÉG volt és lesz az első, nem pedig az elismerések hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre, így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” - mondta Fazekas László, az Arcade Bistro séfje. „Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetésért. Örülünk, hogy az idei kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag, mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk - mindannyiunké, akik a hazai gasztronómiai életet színesítik - és minden olyan étterem profitálni fog belőle, akik a minőséget, a magas színvonalú szolgáltatásokat, és a VENDÉG-et helyezik előtérbe. Bízunk benne, hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket.” - mondta Nagy András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője. (Sajtóközlemény)

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.