„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro kiérdemelte a Michelin Bib
Gourmand elismerést, és Budapest legjobb öt étterme közé választották.
Munkánk szakmai elismerésének érezzük a díjat, mindazonáltal számunkra
mindig is a VENDÉG volt és lesz az első, nem pedig az elismerések
hajszolása. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre,
így a nemzetközi tanulmányutakra, hogy az ott szerzett
tapasztalatokat ötvözhessük saját ötleteinkkel. Célunk, hogy részt
vegyünk a magyar gasztronómia megújításában, és hozzájáruljunk a
hazai éttermi kultúra folyamatos fejlesztéséhez” - mondta Fazekas
László, az Arcade Bistro séfje.
„Gratulálunk a Costes-nek a kitüntetésért. Örülünk, hogy az idei
kiadványban egy magyar étterem neve mellett is szerepel csillag,
mivel ezzel hosszú évek munkája kezd beérni a magyar gasztronómiában. A
Michelin csillag valamilyen szinten közös sikerünk - mindannyiunké, akik
a hazai gasztronómiai életet színesítik - és minden olyan étterem
profitálni fog belőle, akik a minőséget, a magas színvonalú
szolgáltatásokat, és a VENDÉG-et helyezik előtérbe. Bízunk benne,
hogy a magyar gasztronómiai piac szereplői kihasználják a nemzetközi
elismeréssel járó közös esélyt arra, hogy mind több elégedett vendég
vigye jó hírét a magyarországi kulináris kultúrának, ezzel is
megalapozva a további jogos nemzetközi elismeréseket.” - mondta Nagy
András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadó testületének vezetője. (Sajtóközlemény)
Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott
A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme
Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején
Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon
Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben
Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO
A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?
Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán
Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál
A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait
A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka
Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Interjú
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”
Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.