Az Arénában nyílik a hatodik Starbucks

Decemberben az Arena Plazában nyitja meg kapuit a legújabb Starbucks. A cég néhány éven belül más hazai városokban is megvetné a lábát – mondta el Marketing&Media-nak Michael Hudspeth, a kávézólánc magyar, cseh és lengyel piacért felelős márkaelnöke.

Az idei év globálisan és helyi viszonylatban is jelentős a cég életében, hiszen amellett, hogy negyvenévesek lettünk, Magyarországon is ünnepelhettünk, mégpedig az egyéves évfordulónkat. Az, hogy a logóban megmaradt a szirén, az őt körülvevő, Starbucks Coffee feliratot tartalmazó keretet viszont elhagytuk, azt jelzi: ragaszkodunk a hagyományokhoz, de az új lehetőségekre is nyitottak vagyunk – nyilatkozta Michael Hudspeth.

A Starbucks márkaelnöke elmondta, biztos a kávézólánc további terjeszkedésében. Ezt mutatja, hogy a tavalyi három után az idén két egységgel bővült a hálózatuk, és még karácsony előtt megnyitják hatodik kávézójukat, ezúttal az Arena Plazában.

A cég hosszabb távú terveink között szerepel, hogy a Budapesten kívül más városokban is nyissanak kávézókat. Michael Hudspeth szerint ezt a tervüket az elkövetkezendő négy évben válthatják valóra. A dolgukat csupán az nehezíti meg, hogy Csehországgal és Lengyelországgal ellentétben Magyarország nagyon fővárosközpontú.

A válság alatt tapasztalható fogyasztói szokásokról elmondta, hogy azok nem igazán változtak, hiszen a lojális fogyasztóik továbbra is hűségesek hozzájuk, ők ugyanúgy napi szinten betérnek a Starbucksba.

(A cikket teljes terjedelmében elolvashatja a Marketing&Media legújabb számában.)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.