Az Arénában nyílik a hatodik Starbucks

Decemberben az Arena Plazában nyitja meg kapuit a legújabb Starbucks. A cég néhány éven belül más hazai városokban is megvetné a lábát – mondta el Marketing&Media-nak Michael Hudspeth, a kávézólánc magyar, cseh és lengyel piacért felelős márkaelnöke.

Az idei év globálisan és helyi viszonylatban is jelentős a cég életében, hiszen amellett, hogy negyvenévesek lettünk, Magyarországon is ünnepelhettünk, mégpedig az egyéves évfordulónkat. Az, hogy a logóban megmaradt a szirén, az őt körülvevő, Starbucks Coffee feliratot tartalmazó keretet viszont elhagytuk, azt jelzi: ragaszkodunk a hagyományokhoz, de az új lehetőségekre is nyitottak vagyunk – nyilatkozta Michael Hudspeth.

A Starbucks márkaelnöke elmondta, biztos a kávézólánc további terjeszkedésében. Ezt mutatja, hogy a tavalyi három után az idén két egységgel bővült a hálózatuk, és még karácsony előtt megnyitják hatodik kávézójukat, ezúttal az Arena Plazában.

A cég hosszabb távú terveink között szerepel, hogy a Budapesten kívül más városokban is nyissanak kávézókat. Michael Hudspeth szerint ezt a tervüket az elkövetkezendő négy évben válthatják valóra. A dolgukat csupán az nehezíti meg, hogy Csehországgal és Lengyelországgal ellentétben Magyarország nagyon fővárosközpontú.

A válság alatt tapasztalható fogyasztói szokásokról elmondta, hogy azok nem igazán változtak, hiszen a lojális fogyasztóik továbbra is hűségesek hozzájuk, ők ugyanúgy napi szinten betérnek a Starbucksba.

(A cikket teljes terjedelmében elolvashatja a Marketing&Media legújabb számában.)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.