– Egyelőre nincs tudomásom, arról hogy Vincze Béla ki kíván lépni tőlünk, s az ügy jogerős lezárásáig nem is foglalkozunk az üggyel – erősítette meg lapunknak Simkó Zoltán, a borvidék egyik legjelentősebb szakmai szervezetének számító Egri Bormíves Céh titkára. Mindezt annak kapcsán, hogy pénteken a Pannon Bormíves Céh elfogadta Vincze Béla kilépési kérését. Így az országos szervezetnek már nem tagja az egri borász, aki korábban az Év Borásza címet is elnyerte– Egyelőre nincs tudomásom, arról hogy Vincze Béla ki kíván lépni tőlünk, s az ügy jogerős lezárásáig nem is foglalkozunk az üggyel – erősítette meg lapunknak Simkó Zoltán, a borvidék egyik legjelentősebb szakmai
szervezetének számító Egri Bormíves Céh titkára. Mindezt annak kapcsán, hogy pénteken a Pannon Bormíves Céh elfogadta Vincze Béla kilépési kérését. Így az országos szervezetnek már nem tagja az egri borász, aki korábban az Év Borásza címet is elnyerte
A Figyelőnetnek az eset kapcsán Heimann Zoltán, a Pannon Bormíves Céh ügyvezető társelnöke egyébként úgy nyilatkozott: "Béla hibázott, de nem bűnös. Ami történt olyan, mint 50-es táblánál kilencvennel menni; méltánytalanul sokat beszélünk róla.
Az Egri Bormíves Céh nem foglalkozik a Vincze-üggyel
A Pannon Bormíves Céhből kilépett a glicerinbotrányba keveredett Vincze Béla, az egri céhnél egyelőre nincs napirenden a tagság kérdése.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.