Az ezer dolláros omlett...

Hallottuk már, hogy a mindenre elszánt gourmet-k és a semmitől vissza nem riadó gasztrosznobok képesek mélyen a zsebükbe nyúlni, hogy elmondhassák, olyat ettek, de olyat... De hogy egy rántotta, ami ezer dollárba kerül, ráadásul haszon sincs rajta? Több mint bizarr...

Az elképesztően drága homár frittatát a manhattani Le Parker Meridien Hotel Norma éttermében lehet megkóstolni - írja a VJM First Class.

Hogy mi a különbség e burzsuj fogás és egy átlagos omlett között? Ez tele van pakolva homárral és kaviárral. 650 dollár értékben csücsül az amerikai sturgeon kaviár az omlett tetején, 350 dollárba pedig a fennmaradó rész kerül: egy egész homár, tojás, tejszín és snidling.

Igazából nincs rajta hasznunk, annyiért adjuk, amennyi amúgy is lenne - mondta el a szálloda PR-osa. Akik nem szeretnék az összes pénzüket a frittatára költeni, van egy lightosabb verziója is, mindössze száz dollárért. Évente körülbelül 12 ember rendeli meg az exkluzív omlettet, a száz dolláros ennél kelendőbb: havonta tíz ember kéri általában.

Mikor felvettük az étlapra a homáros omlettet 2004-ben, a drága étel még nem volt trendi. Ezért az ötlet dekadensnek és viccesnek tűnt - magyarázta a PR-os. Tehát először jó poénnak indult az egész, habár tényleg nagyon finom - tette hozzá a Norma séfje. (Forrás: VJM.hu/DailyMail)


Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.