Az ezer dolláros omlett...

Hallottuk már, hogy a mindenre elszánt gourmet-k és a semmitől vissza nem riadó gasztrosznobok képesek mélyen a zsebükbe nyúlni, hogy elmondhassák, olyat ettek, de olyat... De hogy egy rántotta, ami ezer dollárba kerül, ráadásul haszon sincs rajta? Több mint bizarr...

Az elképesztően drága homár frittatát a manhattani Le Parker Meridien Hotel Norma éttermében lehet megkóstolni - írja a VJM First Class.

Hogy mi a különbség e burzsuj fogás és egy átlagos omlett között? Ez tele van pakolva homárral és kaviárral. 650 dollár értékben csücsül az amerikai sturgeon kaviár az omlett tetején, 350 dollárba pedig a fennmaradó rész kerül: egy egész homár, tojás, tejszín és snidling.

Igazából nincs rajta hasznunk, annyiért adjuk, amennyi amúgy is lenne - mondta el a szálloda PR-osa. Akik nem szeretnék az összes pénzüket a frittatára költeni, van egy lightosabb verziója is, mindössze száz dollárért. Évente körülbelül 12 ember rendeli meg az exkluzív omlettet, a száz dolláros ennél kelendőbb: havonta tíz ember kéri általában.

Mikor felvettük az étlapra a homáros omlettet 2004-ben, a drága étel még nem volt trendi. Ezért az ötlet dekadensnek és viccesnek tűnt - magyarázta a PR-os. Tehát először jó poénnak indult az egész, habár tényleg nagyon finom - tette hozzá a Norma séfje. (Forrás: VJM.hu/DailyMail)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.