Az ezer dolláros omlett...

Hallottuk már, hogy a mindenre elszánt gourmet-k és a semmitől vissza nem riadó gasztrosznobok képesek mélyen a zsebükbe nyúlni, hogy elmondhassák, olyat ettek, de olyat... De hogy egy rántotta, ami ezer dollárba kerül, ráadásul haszon sincs rajta? Több mint bizarr...

Az elképesztően drága homár frittatát a manhattani Le Parker Meridien Hotel Norma éttermében lehet megkóstolni - írja a VJM First Class.

Hogy mi a különbség e burzsuj fogás és egy átlagos omlett között? Ez tele van pakolva homárral és kaviárral. 650 dollár értékben csücsül az amerikai sturgeon kaviár az omlett tetején, 350 dollárba pedig a fennmaradó rész kerül: egy egész homár, tojás, tejszín és snidling.

Igazából nincs rajta hasznunk, annyiért adjuk, amennyi amúgy is lenne - mondta el a szálloda PR-osa. Akik nem szeretnék az összes pénzüket a frittatára költeni, van egy lightosabb verziója is, mindössze száz dollárért. Évente körülbelül 12 ember rendeli meg az exkluzív omlettet, a száz dolláros ennél kelendőbb: havonta tíz ember kéri általában.

Mikor felvettük az étlapra a homáros omlettet 2004-ben, a drága étel még nem volt trendi. Ezért az ötlet dekadensnek és viccesnek tűnt - magyarázta a PR-os. Tehát először jó poénnak indult az egész, habár tényleg nagyon finom - tette hozzá a Norma séfje. (Forrás: VJM.hu/DailyMail)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.