Az Observernél a The Kitchin lett az Év Étterme

Immáron hetedik esztendeje a szakemberek mellett az Observer olvasóinak szavazata is szerepet játszik abban, melyik brit étterem kapja meg az "Év Étterme" kitüntető címet a laptól. Az idén a választás az edingurghi The Kitchinre esett. 

A hivatalos értékelés szerint a helyi alapanyagokra épülő szezonális menüjével, és a következetes és magas színvonalú szervizzel érdemelte ki az Év Étterme címet Tom Kitchin étterme a The Kitchin.

A 32 esztendős tulajdonos-konyhafőnök olyan fantasztikus helyeken gyűjtött tapasztalatokat, mint a legendás Gleneagles Hotel (itt többek között Pierre Koffmann tanítványa volt), vagy a három Michelin-csillagos londoni La Tante Claire, vagy a szintén három csillaggal kitüntetett párizsi Guy Savoy. Két esztendőt töltött Alain Ducasse Monte Carlo-i Louis XV. éttermében és volt a Bramford család privát executive chefje is.

A skót szakember 2006-ban nyitotta meg a The Kitchint, és hat hónap után, 2007 januárjában máris Michelin csillaggal ismerték el szakmai munkáját. Ezzel ő lett a legfiatalabb csillagos séf. 2009-ben a legjobb skót étterem díját nyerte el, és az Eat Out magazine értékelése szerint második volt a szigetország éttermeinek top 100-as listáján. Nemrégen nyitotta meg második éttermét Edinburgh-ben.

"Tiszta őrület - nyilatkozta még a nyáron egy skót lap kérdésére. - Reggel hatkor kelek, és nem nagyon van olyan nap, amikor hajnali egy óra előtt ágyba kerülök. Fárasztó, de az az állandó adrenalin roham számomra már olyan mint a kábítószer. "


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.