A hivatalos értékelés szerint a helyi alapanyagokra épülő szezonális menüjével, és a következetes és magas színvonalú szervizzel érdemelte ki az Év Étterme címet Tom Kitchin étterme a The Kitchin.
A 32 esztendős tulajdonos-konyhafőnök olyan fantasztikus helyeken gyűjtött tapasztalatokat, mint a legendás Gleneagles Hotel (itt többek között Pierre Koffmann tanítványa volt), vagy a három Michelin-csillagos londoni La Tante Claire, vagy a szintén három csillaggal kitüntetett párizsi Guy Savoy. Két esztendőt töltött Alain Ducasse Monte Carlo-i Louis XV. éttermében és volt a Bramford család privát executive chefje is.
A skót szakember 2006-ban nyitotta meg a The Kitchint, és hat hónap után, 2007 januárjában máris Michelin csillaggal ismerték el szakmai munkáját. Ezzel ő lett a legfiatalabb csillagos séf. 2009-ben a legjobb skót étterem díját nyerte el, és az Eat Out magazine értékelése szerint második volt a szigetország éttermeinek top 100-as listáján. Nemrégen nyitotta meg második éttermét Edinburgh-ben.
"Tiszta őrület - nyilatkozta még a nyáron egy skót lap kérdésére. - Reggel hatkor kelek, és nem nagyon van olyan nap, amikor hajnali egy óra előtt ágyba kerülök. Fárasztó, de az az állandó adrenalin roham számomra már olyan mint a kábítószer. "