Az Observernél a The Kitchin lett az Év Étterme

Immáron hetedik esztendeje a szakemberek mellett az Observer olvasóinak szavazata is szerepet játszik abban, melyik brit étterem kapja meg az "Év Étterme" kitüntető címet a laptól. Az idén a választás az edingurghi The Kitchinre esett. 

A hivatalos értékelés szerint a helyi alapanyagokra épülő szezonális menüjével, és a következetes és magas színvonalú szervizzel érdemelte ki az Év Étterme címet Tom Kitchin étterme a The Kitchin.

A 32 esztendős tulajdonos-konyhafőnök olyan fantasztikus helyeken gyűjtött tapasztalatokat, mint a legendás Gleneagles Hotel (itt többek között Pierre Koffmann tanítványa volt), vagy a három Michelin-csillagos londoni La Tante Claire, vagy a szintén három csillaggal kitüntetett párizsi Guy Savoy. Két esztendőt töltött Alain Ducasse Monte Carlo-i Louis XV. éttermében és volt a Bramford család privát executive chefje is.

A skót szakember 2006-ban nyitotta meg a The Kitchint, és hat hónap után, 2007 januárjában máris Michelin csillaggal ismerték el szakmai munkáját. Ezzel ő lett a legfiatalabb csillagos séf. 2009-ben a legjobb skót étterem díját nyerte el, és az Eat Out magazine értékelése szerint második volt a szigetország éttermeinek top 100-as listáján. Nemrégen nyitotta meg második éttermét Edinburgh-ben.

"Tiszta őrület - nyilatkozta még a nyáron egy skót lap kérdésére. - Reggel hatkor kelek, és nem nagyon van olyan nap, amikor hajnali egy óra előtt ágyba kerülök. Fárasztó, de az az állandó adrenalin roham számomra már olyan mint a kábítószer. "


Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.