Az Observernél a The Kitchin lett az Év Étterme

Immáron hetedik esztendeje a szakemberek mellett az Observer olvasóinak szavazata is szerepet játszik abban, melyik brit étterem kapja meg az "Év Étterme" kitüntető címet a laptól. Az idén a választás az edingurghi The Kitchinre esett. 

A hivatalos értékelés szerint a helyi alapanyagokra épülő szezonális menüjével, és a következetes és magas színvonalú szervizzel érdemelte ki az Év Étterme címet Tom Kitchin étterme a The Kitchin.

A 32 esztendős tulajdonos-konyhafőnök olyan fantasztikus helyeken gyűjtött tapasztalatokat, mint a legendás Gleneagles Hotel (itt többek között Pierre Koffmann tanítványa volt), vagy a három Michelin-csillagos londoni La Tante Claire, vagy a szintén három csillaggal kitüntetett párizsi Guy Savoy. Két esztendőt töltött Alain Ducasse Monte Carlo-i Louis XV. éttermében és volt a Bramford család privát executive chefje is.

A skót szakember 2006-ban nyitotta meg a The Kitchint, és hat hónap után, 2007 januárjában máris Michelin csillaggal ismerték el szakmai munkáját. Ezzel ő lett a legfiatalabb csillagos séf. 2009-ben a legjobb skót étterem díját nyerte el, és az Eat Out magazine értékelése szerint második volt a szigetország éttermeinek top 100-as listáján. Nemrégen nyitotta meg második éttermét Edinburgh-ben.

"Tiszta őrület - nyilatkozta még a nyáron egy skót lap kérdésére. - Reggel hatkor kelek, és nem nagyon van olyan nap, amikor hajnali egy óra előtt ágyba kerülök. Fárasztó, de az az állandó adrenalin roham számomra már olyan mint a kábítószer. "


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.