Az Observernél a The Kitchin lett az Év Étterme

Immáron hetedik esztendeje a szakemberek mellett az Observer olvasóinak szavazata is szerepet játszik abban, melyik brit étterem kapja meg az "Év Étterme" kitüntető címet a laptól. Az idén a választás az edingurghi The Kitchinre esett. 

A hivatalos értékelés szerint a helyi alapanyagokra épülő szezonális menüjével, és a következetes és magas színvonalú szervizzel érdemelte ki az Év Étterme címet Tom Kitchin étterme a The Kitchin.

A 32 esztendős tulajdonos-konyhafőnök olyan fantasztikus helyeken gyűjtött tapasztalatokat, mint a legendás Gleneagles Hotel (itt többek között Pierre Koffmann tanítványa volt), vagy a három Michelin-csillagos londoni La Tante Claire, vagy a szintén három csillaggal kitüntetett párizsi Guy Savoy. Két esztendőt töltött Alain Ducasse Monte Carlo-i Louis XV. éttermében és volt a Bramford család privát executive chefje is.

A skót szakember 2006-ban nyitotta meg a The Kitchint, és hat hónap után, 2007 januárjában máris Michelin csillaggal ismerték el szakmai munkáját. Ezzel ő lett a legfiatalabb csillagos séf. 2009-ben a legjobb skót étterem díját nyerte el, és az Eat Out magazine értékelése szerint második volt a szigetország éttermeinek top 100-as listáján. Nemrégen nyitotta meg második éttermét Edinburgh-ben.

"Tiszta őrület - nyilatkozta még a nyáron egy skót lap kérdésére. - Reggel hatkor kelek, és nem nagyon van olyan nap, amikor hajnali egy óra előtt ágyba kerülök. Fárasztó, de az az állandó adrenalin roham számomra már olyan mint a kábítószer. "


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.