Az NDP Group Inc. legújabb, 800 ember megkérdezésével november közepén végzett kutatása szerint az emberek kevesebbet fognak éttermekre költeni; a válaszadók 57 százaléka legalábbis ezt állította. Ezt a kiadást csökkentik elsőként, utána következik a ruházat és a bútor. A fogyasztók egyelőre még az elnökválasztás után is szkeptikusak a gazdasággal szemben, és féltik a munkahelyüket. Az NDP áprilisi kutatása szerint 7 százalékkal kevesebben gondolták úgy, hogy válság van. „Hét százalék nem tűnik soknak, de valójában több millió dollárt jelent.” – mondta Marshal Cohen, az NDP vezető ipari elemzője. A megkérdezettek azt is hozzátették, hogy még a kereskedők kuponjai és árengedményei se bírják rá őket, hogy többet költsenek. (www.nrn.com)
Az ünnep sem húzza ki a bajból az éttermeket
Egy friss amerikai kutatás szerint az emberek még haboznak: nem biztosak abban, hogy étterembe mennek majd karácsony körül, inkább spórolnak.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.