Azért sem szoknak le...

A dohányosok 62 százaléka egyetért a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel, 33 százalékuk úgy érzi, a szigorítás ösztönzi a leszokásban és mindössze 3 százalékuk tartja felháborítónak, hogy étteremben és kávézóban nem tud rágyújtani - derül ki egy felmérésből a ma.hu szerint.

Mindez az Allen Carr dohányzásról leszoktató központ által, kétezer dohányos körében végzett online felmérésből derült ki.

“Meglepett a törvény fogadtatása a dohányosok részéről, rosszabb eredményre számítottam. Különösen az lepett meg, hogy elenyésző azoknak az aránya, akik felháborítónak tartják a szigorítást. Bízom benne, hogy ez a kedvező fogadtatás elvezet ahhoz, hogy érezhetően csökkenjen a dohányzók száma” – foglalt állást Szász Gábor, az Allen Carr dohányzásról leszoktató központ vezető tanácsadója.

A megkérdezett dohányosok 62 %-a egyetért a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel, de 26 százalékuk úgy gondolja, hogy a törvény túlontúl szigorú, legalább dohányzó kocsmákat meg kellett volna menedékül hagyni, mert így méltatlan körülmények közé kényszerültek.

A megkérdezettek 20%-a teljesen egyetért a szigorítással, mert a nemdohányzók érdekeit is figyelembe kellett venni. A válaszadó dohányosok mindössze 9% nyilatkozott úgy, hogy azért ért egyet a törvénnyel, mert ösztönözve érzik magukat a leszokásra, 7% pedig azért, mert maga sem szerette a füstös helyeket. (...)

A teljes cikket az eredeti oldalon olvashatja.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.