Azért sem szoknak le...

A dohányosok 62 százaléka egyetért a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel, 33 százalékuk úgy érzi, a szigorítás ösztönzi a leszokásban és mindössze 3 százalékuk tartja felháborítónak, hogy étteremben és kávézóban nem tud rágyújtani - derül ki egy felmérésből a ma.hu szerint.

Mindez az Allen Carr dohányzásról leszoktató központ által, kétezer dohányos körében végzett online felmérésből derült ki.

“Meglepett a törvény fogadtatása a dohányosok részéről, rosszabb eredményre számítottam. Különösen az lepett meg, hogy elenyésző azoknak az aránya, akik felháborítónak tartják a szigorítást. Bízom benne, hogy ez a kedvező fogadtatás elvezet ahhoz, hogy érezhetően csökkenjen a dohányzók száma” – foglalt állást Szász Gábor, az Allen Carr dohányzásról leszoktató központ vezető tanácsadója.

A megkérdezett dohányosok 62 %-a egyetért a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel, de 26 százalékuk úgy gondolja, hogy a törvény túlontúl szigorú, legalább dohányzó kocsmákat meg kellett volna menedékül hagyni, mert így méltatlan körülmények közé kényszerültek.

A megkérdezettek 20%-a teljesen egyetért a szigorítással, mert a nemdohányzók érdekeit is figyelembe kellett venni. A válaszadó dohányosok mindössze 9% nyilatkozott úgy, hogy azért ért egyet a törvénnyel, mert ösztönözve érzik magukat a leszokásra, 7% pedig azért, mert maga sem szerette a füstös helyeket. (...)

A teljes cikket az eredeti oldalon olvashatja.


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.