Azért sem szoknak le...

A dohányosok 62 százaléka egyetért a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel, 33 százalékuk úgy érzi, a szigorítás ösztönzi a leszokásban és mindössze 3 százalékuk tartja felháborítónak, hogy étteremben és kávézóban nem tud rágyújtani - derül ki egy felmérésből a ma.hu szerint.

Mindez az Allen Carr dohányzásról leszoktató központ által, kétezer dohányos körében végzett online felmérésből derült ki.

“Meglepett a törvény fogadtatása a dohányosok részéről, rosszabb eredményre számítottam. Különösen az lepett meg, hogy elenyésző azoknak az aránya, akik felháborítónak tartják a szigorítást. Bízom benne, hogy ez a kedvező fogadtatás elvezet ahhoz, hogy érezhetően csökkenjen a dohányzók száma” – foglalt állást Szász Gábor, az Allen Carr dohányzásról leszoktató központ vezető tanácsadója.

A megkérdezett dohányosok 62 %-a egyetért a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel, de 26 százalékuk úgy gondolja, hogy a törvény túlontúl szigorú, legalább dohányzó kocsmákat meg kellett volna menedékül hagyni, mert így méltatlan körülmények közé kényszerültek.

A megkérdezettek 20%-a teljesen egyetért a szigorítással, mert a nemdohányzók érdekeit is figyelembe kellett venni. A válaszadó dohányosok mindössze 9% nyilatkozott úgy, hogy azért ért egyet a törvénnyel, mert ösztönözve érzik magukat a leszokásra, 7% pedig azért, mert maga sem szerette a füstös helyeket. (...)

A teljes cikket az eredeti oldalon olvashatja.


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.