Balatoni reggelivel erősít a Paletta

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

Viszont a dél-balatoni vendéglátóhelyéről már jól ismert Paletta idejében ráérzett, hogy mekkora üzlet lesz hamarosan a hétvégi reggeliztetés, ezért tökéleletes lokációval - a pesti Ferencváros szívében, ahol egymást érik a külföldiek kedvenc szálláshelyéül szolgáló airbnb-lakások, hostelek - áprilistól elindította balatoni alapanyagokkal bélelt, különleges reggeli kínálatát.

„Az áprilisi hétvégéken elkezdjük valóra váltani egy régi álmunkat, és elindulunk a reggelikkel: áprilisban pénteken, szombaton és vasárnap várjuk a vendégeket külön reggeli étlappal, májustól már hétköznap isi”, mondja Bezerics Dani, a Paletta Bisztró tulajdonosa. "A terasz már most is nyitva, de májustól bővítjük, hogy még többen tudjatok a teraszon reggelizni, vagy épp délután sütizni, kávézni, este vacsorázni" teszi hozzá.

Amit mostantól kínálnak: 

Balatoni stílusú angol reggeli harcsahurkával: a tálon megtalálható a 2017-es balatoni alapanyaga, a töreki bab és a keszthelyi tokhalasok által készített harcsahurka. A bab itt fehér salátabab, amiből egy könnyed citrusos sóletet készítettek a konyhán, a harcsahurka  harcsahús majorannás ízesítéssel Keszthelyről. A tojás , tulajdonképpen egy rántott lágytojás. 64 fokon készítik egy órán át a tojást, aztán kihűtik és kirántják

Mangalica virsli, kanizsai mustár, kenyér: Az Istvándy Birtok mangalicájából a zirci Vezérhúsnál készül roppanós mangalicavirsliből készül. A kanizsai mustár Daniék első számú kedvence. A kenyeret helyben sütik hozzá.

Joghurt, müzli, lekvár. Mandulatejes zabkása, kukoricapehellyel, gyümölcsökkel. Ez egy abszolút mindenmentes reggeli, friss gyümölcsökkel tálalva.

Emellett van még  tojásétel is, választható feltétekkel (korosajt, újhagyma, szarvasgomba, mangalicasonka, házi szalámi, rukkola, kecskesajt, kéksajt, paradicsom, paprika, bazsalikom, sertés sonka, tojás)

Ha valaki a pesti Palettában reggelente éhen marad - az valószínűleg a nyitás előtt próbált betérni a Tompa utcai üzletbe az éjszakai bulizás után, vagy annyira másnapos még, hogy rossz ajtón kopogtatott be, nem pedig a 28-as szám alá.

Forrás: Paletta


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.