Balatoni reggelivel erősít a Paletta

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

Viszont a dél-balatoni vendéglátóhelyéről már jól ismert Paletta idejében ráérzett, hogy mekkora üzlet lesz hamarosan a hétvégi reggeliztetés, ezért tökéleletes lokációval - a pesti Ferencváros szívében, ahol egymást érik a külföldiek kedvenc szálláshelyéül szolgáló airbnb-lakások, hostelek - áprilistól elindította balatoni alapanyagokkal bélelt, különleges reggeli kínálatát.

„Az áprilisi hétvégéken elkezdjük valóra váltani egy régi álmunkat, és elindulunk a reggelikkel: áprilisban pénteken, szombaton és vasárnap várjuk a vendégeket külön reggeli étlappal, májustól már hétköznap isi”, mondja Bezerics Dani, a Paletta Bisztró tulajdonosa. "A terasz már most is nyitva, de májustól bővítjük, hogy még többen tudjatok a teraszon reggelizni, vagy épp délután sütizni, kávézni, este vacsorázni" teszi hozzá.

Amit mostantól kínálnak: 

Balatoni stílusú angol reggeli harcsahurkával: a tálon megtalálható a 2017-es balatoni alapanyaga, a töreki bab és a keszthelyi tokhalasok által készített harcsahurka. A bab itt fehér salátabab, amiből egy könnyed citrusos sóletet készítettek a konyhán, a harcsahurka  harcsahús majorannás ízesítéssel Keszthelyről. A tojás , tulajdonképpen egy rántott lágytojás. 64 fokon készítik egy órán át a tojást, aztán kihűtik és kirántják

Mangalica virsli, kanizsai mustár, kenyér: Az Istvándy Birtok mangalicájából a zirci Vezérhúsnál készül roppanós mangalicavirsliből készül. A kanizsai mustár Daniék első számú kedvence. A kenyeret helyben sütik hozzá.

Joghurt, müzli, lekvár. Mandulatejes zabkása, kukoricapehellyel, gyümölcsökkel. Ez egy abszolút mindenmentes reggeli, friss gyümölcsökkel tálalva.

Emellett van még  tojásétel is, választható feltétekkel (korosajt, újhagyma, szarvasgomba, mangalicasonka, házi szalámi, rukkola, kecskesajt, kéksajt, paradicsom, paprika, bazsalikom, sertés sonka, tojás)

Ha valaki a pesti Palettában reggelente éhen marad - az valószínűleg a nyitás előtt próbált betérni a Tompa utcai üzletbe az éjszakai bulizás után, vagy annyira másnapos még, hogy rossz ajtón kopogtatott be, nem pedig a 28-as szám alá.

Forrás: Paletta


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.