A könyvben az író és szakácsokból, valamint külföldi szakírókból álló csapata a GaultMillau, a Michelin után a második számú francia kalauz pontozási rendszerét vette át. Ez húsz pontig tartó skálát jelent, az első szakácssapkát 13 pontnál kapja meg egy étterem, a maximum pedig a négy sapka. Az egy Michelin csillagos szint 15 pontnál kezdődik. A legjobb tíz magyar étterem sorrendben a könyv szerint a következő: Csalogány26 vendéglő (13,5 pont), Alabárdos Étterem (12,75), Susogó Étterem (12,5), Bock Bisztró (12,25), Lou Lou Étterem (12,25), Páva Étterem (12), Ráspi Étterem (12), Le Bourbon Étterem (12), Klassz Étterem (12), Fuji Japán Étterem (12), Arany Kaviár Étterem (11,75), Onyx Restaurant (11,75). (www.index.hu)
Bálványokat döntöget az új étteremkalauz
„Megjelent a magyar történelem első hiperigényes, mondhatni franciás keménységű étteremguide-ja” – írja az index.hu internetes portál Molnár B. Tamás szakíró „Étterem és bor kalauz” című, étteremkritikákat tartalmazó könyvéről.

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából
Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.

Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában
Borgála, sétáló borkóstoló – kis magyar bortörténelemmel átitatva.

Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene
Folytatódik a több száz éves kávéházi cigányzenei tradíciót népszerűsítő Muzsikáló Magyarország program.
Top 10 vidéki gasztrotúra
Megjelent a Top 10 Gasztrotúra című kiadvány, amelyben 100 tipp található azoknak, akik hazánk legszebb tájait igyekeznek megismerni.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.