A könyvben az író és szakácsokból, valamint külföldi szakírókból álló csapata a GaultMillau, a Michelin után a második számú francia kalauz pontozási rendszerét vette át. Ez húsz pontig tartó skálát jelent, az első szakácssapkát 13 pontnál kapja meg egy étterem, a maximum pedig a négy sapka. Az egy Michelin csillagos szint 15 pontnál kezdődik. A legjobb tíz magyar étterem sorrendben a könyv szerint a következő: Csalogány26 vendéglő (13,5 pont), Alabárdos Étterem (12,75), Susogó Étterem (12,5), Bock Bisztró (12,25), Lou Lou Étterem (12,25), Páva Étterem (12), Ráspi Étterem (12), Le Bourbon Étterem (12), Klassz Étterem (12), Fuji Japán Étterem (12), Arany Kaviár Étterem (11,75), Onyx Restaurant (11,75). (www.index.hu)
Bálványokat döntöget az új étteremkalauz
„Megjelent a magyar történelem első hiperigényes, mondhatni franciás keménységű étteremguide-ja” – írja az index.hu internetes portál Molnár B. Tamás szakíró „Étterem és bor kalauz” című, étteremkritikákat tartalmazó könyvéről.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken
Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn
A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak.

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban
Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.

Hamburger – mindenek felett?
Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.