Két héttel az urali Perm egyik szórakozóhelyén pusztító tűz után az orosz hatóságok már 15 ezer orosz mulató ellenőrzésén vannak túl. "Úgy döntöttünk, hogy 2700-at bezáratunk közülük" - mondta Gennagyij Kirillov, az orosz tűzbiztonsági hivatal vezetője hétfőn. A hatóság öt napra függeszteni fel a bárok működést, a szabálytalan klubok végső bezárását csak a bíróság rendelheti el, ahogy ez négyszáz létesítmény esetében már meg is történt.
A 149 halálos áldozatot követelő permi tűzvész után Vlagyimir Putyin orosz kormányfő "az inkompetens és korrupt" hivatalnokokat vádolta a tragédiával, akik működési engedélyt adtak egy olyan klubnak, amelynek sem vészkijárata, sem pedig riasztórendszere nem volt. A bárban a pirotechnikai eszközök miatt csaptak fel a lángok, sokan pedig nem tudtak idejében kijutni az épületből. Oroszországban a nyugati államokhoz képest jóval több tűzeset történik, amelyekben csak tavaly több mint 15 ezer ember vesztette életét.
Bezárnak több ezer éjszakai klubot Oroszországban
2700 éjszakai klubot zárnak be Oroszországban, miután a 149 halálos áldozatot követelő permi diszkótűz után megvizsgálták, mennyire biztonságosak a bárok. A hatóság pár napra zárathatja be a klubokat, a bíróság dönti el, végleg be kell-e csukniuk a szabálytalan létesítményeknek.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.