Bicepsszel tört tojás terjed a TikTokon

A magyar iskolások legalább negyede nem reggelizik, az európai 13 éves diákoknak pedig a 40 százaléka szintén reggeli nélkül indul iskolába egy 2019-es kutatás szerint. A legpörgősebb közösségi felületen keresztül tanítják a fiatalokat tojást sütni a Tojásszövetséggel együttműködve az élet teljesen más területéről érkező TikTokkerek, akiknek szórakoztatva tanító videóit már több mint egymillióan látták.

Mint tájékoztatójukon elmondták, a Magyar Tojásszövetség ezért is indította el 2019-ben a rEGGelem ismeretterjesztő általános iskolai programot, amely az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli hasznosságára hívja fel a figyelmet. 2019-ben 15 iskolába és majdnem 4000 felsős diákhoz jutott el a program, végül a koronavírus helyzet miatt 2020 decemberében a világhelyzethez igazodva új platformra, a TikTokra költözött.

Több mint 1 millió megtekintés

Togyela Dominik a bicepszével is tud tojást törni, persze szigorúan csak viccből. Dr. Kulja András rengeteg kérdésre válaszol a tojás jótékony hatásaival kapcsolatban, Molnár Janka a fenntartható tojássárgája-fehérje szétválasztást mutatta be, Steiner Laci, séf pedig TikTok módra könnyen elkészíthető reggeliket készített. Nézzetek meg egy-egy videót a rEGGelem kampányból:

Togyela Dominik bicepsszel tojást törtő videóját már 80400-an látták, itt megnézhető.

Steiner László séf megmutatta, hogy mennyire pofonegyszerű egy tojásos reggeli elkészítése, és hogyan készíthetünk az egyik legolcsóbb fehérjeforrásból finom és gusztusos reggelit.

Molnár Janka videóiból az is kiderül, hogy a tojás nemcsak a reggeli, hanem az ehető kísérletek tökéletes alapanyaga is. Akinek gondja akadna a tojás szétválasztásával, az egy igen kreatív és fenntartható módját ismerheti most meg Janka által.

Dr. Kulja András pedig eloszlatja a tojással kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket, és rengeteg hasznos tanácsot ad - könnyen emészthető formában.

Forrás: Magyar Tojásszövetség / Store Insider


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.