A falakra egyedi készítésű tapéta került, Szent-Györgyi levelezésével, feljegyzéseivel. A C-vitaminra utalva C686 néven új márkát indít az étterem: úgy támogatja a Csongrád megyei mezőgazdaságot, hogy helyi őstermelőktől vásárol többek között lekvárt, mézet, húskészítményeket. Az alapanyagok kiválasztására nagy hangsúlyt fektetnek, ételeikben a tradicionális francia és magyar konyhát ötvözik. A Bistorant ultramodern konyhájában saját füstölő és pékség működik. A trendet követve szuvidolva is készítenek ételeket: az alacsony hőmérsékleten vákuumtechnológiával elkészített hús és zöldség megőrzi eredeti ízét, színét és szerkezetét.
Az Oroszlán utcai vendéglátóhely egy borbár, egy bisztró és egy étterem fúziója: különleges teákat, kávékat kóstolhatunk itt, például Nepáli Himalája teát és a Cafe Frei kínálatát, valamint magyar kézműves borkülönlegességeket. A földszinten modern felfogásban készített házias ételekkel, a pincében á la carte menüvel várják a vendégeket, akik a közeljövőben szellemi táplálékra is számíthatnak: felolvasóesteket, koncerteket is szerveznek majd itt - tudtuk meg Dömsödi Zsolt szállodaigazgatótól. (forrás: Dél-Magyarország)
Bistorant Szent-Györgyi szellemében
Szent-Györgyi Albert sosem hagyta ki az ötórai teát, és az étkezésnek is mindig megadta a módját. A napokban megnyitott Bistorant vezetősége ezért a szegedi tudós emlékének szenteli a Hotel Soleil-hez tartozó vendéglátóhelyet - írja a Dél-Magyarország.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.