A falakra egyedi készítésű tapéta került, Szent-Györgyi levelezésével, feljegyzéseivel. A C-vitaminra utalva C686 néven új márkát indít az étterem: úgy támogatja a Csongrád megyei mezőgazdaságot, hogy helyi őstermelőktől vásárol többek között lekvárt, mézet, húskészítményeket. Az alapanyagok kiválasztására nagy hangsúlyt fektetnek, ételeikben a tradicionális francia és magyar konyhát ötvözik. A Bistorant ultramodern konyhájában saját füstölő és pékség működik. A trendet követve szuvidolva is készítenek ételeket: az alacsony hőmérsékleten vákuumtechnológiával elkészített hús és zöldség megőrzi eredeti ízét, színét és szerkezetét.
Az Oroszlán utcai vendéglátóhely egy borbár, egy bisztró és egy étterem fúziója: különleges teákat, kávékat kóstolhatunk itt, például Nepáli Himalája teát és a Cafe Frei kínálatát, valamint magyar kézműves borkülönlegességeket. A földszinten modern felfogásban készített házias ételekkel, a pincében á la carte menüvel várják a vendégeket, akik a közeljövőben szellemi táplálékra is számíthatnak: felolvasóesteket, koncerteket is szerveznek majd itt - tudtuk meg Dömsödi Zsolt szállodaigazgatótól. (forrás: Dél-Magyarország)
Bistorant Szent-Györgyi szellemében
Szent-Györgyi Albert sosem hagyta ki az ötórai teát, és az étkezésnek is mindig megadta a módját. A napokban megnyitott Bistorant vezetősége ezért a szegedi tudós emlékének szenteli a Hotel Soleil-hez tartozó vendéglátóhelyet - írja a Dél-Magyarország.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.