Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg

Skandináv és japán hatások köszönnek vissza a Studio Frantzén étterem design-jában. A londoni Harrods áruházban található étterem enteriőrét a stockholmi Joyn Studio tervezte: vegyítve saját, jellegzetes skandináv stílusukat Európa legismertebb áruházának sikkes eleganciájával, némi japán minimalista hatással az egyre népszerűbb japandi-t képviselik.

Björn Frantzén nevéhez két, három Michelin-csillagos étterem is köthető. Stockholm, Bangkok és Szingapúr után pedig London ad otthont az étterem-család következő projektjének, 2024-re pedig egy marbella-i és két dubai egység nyitása is várható - adta hírül a Dining Guide.

Studio Frantzén, London / Fotó:  Åsa Liffner
Studio Frantzén, London / Fotó: Åsa Liffner

A japandi mozaikszó egyre elterjedtebb használata is jelzi, mennyire felfutóban van a skandináv és a japán trendek ötvözése. A stílus jellegzetessége, hogy a skandináv minimalizmus találkozik a Távol-Kelet letisztult vonalaival egy természetes és visszafogott egészt alkotva. Mindkét kultúra előszeretettel használja a fát mint alapanyagot, ami melegséget ad az olykor élesebb, geometrikus formáknak. 

"El kellett mélyülnünk a huszadik század építészetének történetébe és örökségébe, hogy tökéletesre fejlesszük a koncepciót. Egy jellegzetesen északi gasztronómiai élményt akartunk nyújtani némi ázsiai hatással, ráadásul London egyik historikus épületében. "

 - mesélte a Joyn Studio egyik alapító tagja, Ida Wanler. 

Studio Frantzén, London / Fotó:  Åsa Liffner
Studio Frantzén, London / Fotó: Åsa Liffner

 

A londoni étterem két különböző berendezésű teremből áll. Az egyik teret szeparáltabb ülőfülkék és félkör alakú, magyar fenyőből készült szófák  teszik meghitté. A terem nagy belmagasságának köszönhetően a tér egyik legjellegzetesebb eleme a svéd Front Studio impozáns csillárja. A másik étkező helyiség közvetlenül a boros hűtőkhöz vezet. A bútorzat ultramarin kék padokból, papír ernyős lámpákból áll, a tér elrendezése pedig egységesen követi az étterem többi részének geometriai formáit és hangulatát.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.