Bogarakkal színez a Starbucks

A Starbucks elismerte, hogy egy népszerű, rózsaszín kávéjuk színét bogaraknak köszönhetik. A Starbucks Magyarország kávézóiban forgalmazott termékek egyike sem tartalmaz ilyen színezőanyagot - írja az Élelmiszer Online.

A kávéóriás a napokban adott ki egy közleményt, melyben elismeri, hogy bizonyos italokhoz – főleg azok színe miatt – bogarakból készült kivonatot használ. Mindezt állítólag azért, hogy ezzel is csökkentse az italokhoz felhasznált mesterséges színezékek számát.

A cochineal-kivonatot egy olyan bogárnak köszönhetik egyébként, ami főleg Mexikóban és Dél-Amerikában honos, egyébként világszerte gyakran használják fel, a nőstény bogárnak összezúzzák a testét és az abból kinyert piros festékkel szinezik az ételeket és italokat.

Bár a dolog első hallásra valóban gyomorforgató, a szakemberek állítják, a hozzávaló valójában teljesen ártalmatlan. Csupán az arra érzékenyeknél válthat ki kis számban asztmát és allergiás rohamokat.

Nos, természetes alapanyag vagy sem, van akinek még így sem tetszik: a vegánok például biztos nem ihatják.

(Egyes értesülések szerint a hazánkban is kapható gyümölcsjoghurtok egy részét is hasonló módon színezik. - a szerk.)

A Starbucks Magyarország a hírre reagálva közölte: a magyarországi kávézóiban forgalmazott termékek egyike sem tartalmaz cochineal-kivonatot. (forrás: Hír24 / Élelmiszer Online)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.