Bor- és halünnep csütörtöktől négy napon át Balatonfüreden

A gasztronómiai ínyencségek mellett zenei és gyermekprogramokkal is várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Balatonfüredi Bor- és Halünnep, amelynek programkínálatát sárkányhajó-roadshow is színesíti.

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője elmondta, hogy a hagyományokhoz híven a gasztronómiáé lesz a főszerep a négy település részvételével zajló, négynapos fesztiválon, de minden napra tartogatnak zenei meglepetéseket is.

A borbemutató és borvásár hagyományos helyszínén, a Tagore sétányon várja az érdeklődőket, ahol a helyi és környékbeli pincészetek kínálata mellett a Szekszárd mint vendégborvidék bemutatkozik be.

Első este az opatijai Klapa Melija női kórus áll színpadra, valamint Micheller Myrtill, és zenekara, a Swinguistique is koncertet ad. Pénteken Szalóki Ági énekel, valamint a Vivat Bacchus műsorát is meghallgathatja a közönség. Chiléből és Argentínából érkezik két zenész a hal- és borünneppel egy időben nyíló nemzetközi gitárfesztiválra, ők szombaton este lépnek a hallgatóság elé.

Ugyancsak szombaton tartják a sárkányhajó-roadshowt a Tagore sétány melletti vízfelületen, a Lánchíd Rádió pedig élő műsorral jelentkezik a sétányról. A Heti Válasz közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket, és bemutatják a Magyar Konyha balatoni gasztrokalauzának legújabb számát is.

A fesztivál zárónapján a Cimbora Együttes műsorát hallgathatja meg a közönség, Nőügyek címmel pedig Heltai Jenő versei alapján összeállított, zenés estre várják az érdeklődőket Szőcs Artur és Zöld Csaba színművészek. A fesztivál zárásaként a Vodku fiai adnak Cseh Tamás dalaiból összeállított múltidéző koncertet.

Cserép László elmondta azt is, hogy szombaton kora este a Magyar Bor Napja alkalmából megrendezik a Koccintás 2016 elnevezésű akciót figyelemfelkeltő szándékkal. A cél az, hogy minél többen keressék fel a pincészeteket, kóstoljanak, vásároljanak bort, élelmiszert közvetlenül a termelőktől. Az országos akcióval az egy időben koccintók számának nemzeti rekordját szeretnék a szervezők felállítani.

Csopak halászléfőző versennyel, Paloznak szabadtéri filmvetítéssel, Tihany pedig a Levendulafesztivál programjaival csatlakozik a fesztiválhoz - fűzte hozzá.

Forrás: MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.