Bor, jazz és Michelin csillag

A Budai Gourmet bor és jazz napok idén május 6-9 között immár hatodik alkalommal csalogatja vendégeit ínycsiklandó kínálatával, változatos kulturális programjaival.A bor és a jazz házasításába “marinírozott” izgalmas kulináris seregszemlén idén is a legjobb hazai ínyesmesterek, borászok, sajtkészítők mutatkoznak be, különös tekintettel az újsütetű Michelin-csillagos Costesre és a Bib Gourmand címmel büszkélkedő többi hazai étteremre.

A rendezvény megújulásának egyik leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerű Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira. Az idei rendezvényen - a kulináris élménykavalkádon túl - kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A kiemelt vendég a Soproni Borvidék lesz, de természetesen egyéb tájegységek nedűit is megízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont. Idén a rendezvény szakmai jellegét is ki szeretnék még jobban kidomborítani a szervezők, így a nyitónapon kizárólagos szakmai napot tartanak, ahol tág teret biztosítanak a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Nyitva tartás: csütörtök: 14-18-ig csak szakma részére, 18-24-ig már a közönség részére is. A további napokon: pénteken és szombaton 11 – 24-ig, vasárnap 11-23-ig. További infotmáció www.budaigourmet.hu (Turizmus Online)

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.