Borász lett a kínai sztárkosaras

A kosárlabda utáni életében sem unatkozik a világ egyik legismertebb kínai sportolója, aki a borbizniszben lát fantáziát. Hatalmas zsákolások után most már csendesebb terepen találkozhatunk a kínai sport utóbbi évtizedének egyik ikonjával, Yao Minggel - adta hírül a Borászportál.

A Houston Rockets egykori játékosa idén júliusban döntött úgy, hogy sorozatos lábsérülései miatt abbahagyja a játékot. A hirtelen rá szakadó szabadidővel azonban úgy tűnik, hogy tud is mit kezdeni a 229 centiméter magas óriás, hiszen rögtön fejest ugrott egy másik, hasonlóan időigényes iparágba. A parkett helyett most már szőlőtőkék között láthatjuk majd (persze nyilván nagyrészt csak reprezentációs jelleggel) Minget, aki a kaliforniai Napa-völgyben vett magának egy szőlészetet, amelynek terméséből a napokban dobta piacra az első palackokat.

A magas behozatali vámok miatt ugyanakkor a 2009-es Cabernet Sauvignon-ért igencsak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a kínai borrajongóknak, egy üveg ára ugyanis 289 dollár. A 31 esztendős ex-kosaras cége (Yao Family Wines) első körben 5.000 üveggel szállított haza Kínába a borból, amely az Egyesült Államokban lényegesen olcsóbban (170 dollár) lesz majd elérhető, igaz ott csak jövőre kerül majd fel az áruházak polcaira. Yao Ming az új szenvedély kiválasztását is megindokolta: „Hiszek benne, hogy a bor összehozza az embereket. A kosárlabda rendkívül sok lehetőséget biztosított nekem, hiszen élhettem az Egyesült Államokban és csodás dolgokat tapasztaltam meg Amerikában. Most viszont már előre tekintek és azt szeretném, hogy a nagyszerű kaliforniai borokat eljuttassam a kínai emberekhez.”

(forrás: Borászportál)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.