Borász lett a kínai sztárkosaras

A kosárlabda utáni életében sem unatkozik a világ egyik legismertebb kínai sportolója, aki a borbizniszben lát fantáziát. Hatalmas zsákolások után most már csendesebb terepen találkozhatunk a kínai sport utóbbi évtizedének egyik ikonjával, Yao Minggel - adta hírül a Borászportál.

A Houston Rockets egykori játékosa idén júliusban döntött úgy, hogy sorozatos lábsérülései miatt abbahagyja a játékot. A hirtelen rá szakadó szabadidővel azonban úgy tűnik, hogy tud is mit kezdeni a 229 centiméter magas óriás, hiszen rögtön fejest ugrott egy másik, hasonlóan időigényes iparágba. A parkett helyett most már szőlőtőkék között láthatjuk majd (persze nyilván nagyrészt csak reprezentációs jelleggel) Minget, aki a kaliforniai Napa-völgyben vett magának egy szőlészetet, amelynek terméséből a napokban dobta piacra az első palackokat.

A magas behozatali vámok miatt ugyanakkor a 2009-es Cabernet Sauvignon-ért igencsak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a kínai borrajongóknak, egy üveg ára ugyanis 289 dollár. A 31 esztendős ex-kosaras cége (Yao Family Wines) első körben 5.000 üveggel szállított haza Kínába a borból, amely az Egyesült Államokban lényegesen olcsóbban (170 dollár) lesz majd elérhető, igaz ott csak jövőre kerül majd fel az áruházak polcaira. Yao Ming az új szenvedély kiválasztását is megindokolta: „Hiszek benne, hogy a bor összehozza az embereket. A kosárlabda rendkívül sok lehetőséget biztosított nekem, hiszen élhettem az Egyesült Államokban és csodás dolgokat tapasztaltam meg Amerikában. Most viszont már előre tekintek és azt szeretném, hogy a nagyszerű kaliforniai borokat eljuttassam a kínai emberekhez.”

(forrás: Borászportál)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.