A 154 milliós projekthez 147 millió forint támogatást nyújt az Európai Unió és a hazai költségvetés a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében - közölte Csáfor Hajnalka. A képzés- és tartalomfejlesztés a hiányszakmákra koncentrál.
A 2012. május 31-vel záruló program keretében 34 magyar nyelvű és három angol nyelvű kurzus tananyagát dolgozzák ki, a többi között bortechnológus, borász-analitikus, borturizmus és borkultúra szakterületeken.
A borász-analitikus és a borkultúra szakirányok azért is népszerűek, mert egyedinek számítanak Magyarországon a felsőoktatási intézmények oktatási palettáján - hangsúlyozta Csáfor Hajnalka.
Mint mondta, tervezik a távoktatást és a levelező képzést is segítő, úgynevezett e-prezentációs termek kialakítását, illetve egy a rutin boranalitikai vizsgálatok elvégzésére képes laboratórium kialakítását, felszerelését. (MTI)
Borászati képzésfejlesztés uniós támogatással
(MTI) - Elektronikus borászati tananyagokat fejlesztenek ki Eger neves borászai az egri Eszterházy Károly főiskola számára az Új Széchenyi Terv támogatásával - tájékoztatta az intézmény médiareferense az MTI-t.
![Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!](https://turizmusonline.hu/i/b/5/b/b/a/9/3/d/0/4/5/0/6/1/2/c/2/9/4/d/nincs-cim_md.jpg)
Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!
40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
![Tevetej-nagyhatalom lennénk?](https://turizmusonline.hu/i/5/7/7/8/8/7/c/a/e/3/d/1/d/f/f/d/7/b/8/5/nincs-cim_md.jpeg)
Tevetej-nagyhatalom lennénk?
Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
![Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni](https://turizmusonline.hu/i/f/d/d/4/c/9/e/3/e/5/c/f/9/2/b/9/6/8/d/4/nincs-cim_md.jpg)
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni
A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
![Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?](https://turizmusonline.hu/i/9/7/9/2/c/7/c/e/2/e/5/9/2/e/d/b/0/8/e/5/nincs-cim_md.jpeg)
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
![A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik](https://turizmusonline.hu/i/f/6/5/6/e/a/c/1/8/a/8/9/b/4/d/e/d/3/c/4/natura-hill-zebegeny_md.jpg)
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik
2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
![Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka](https://turizmusonline.hu/i/c/1/7/0/7/3/7/3/8/4/7/7/3/1/8/0/2/5/3/7/europa-tele-van-hiresebbnel-hiresebb-bortermo-videkkel_md.jpg)
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka
Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
![MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma](https://turizmusonline.hu/i/8/8/7/d/d/1/9/6/5/d/0/7/0/d/1/3/3/8/6/0/nincs-cim_md.jpeg)
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
![A Top 10 legmenőbb koktélbár](https://turizmusonline.hu/i/5/1/c/4/1/0/7/9/6/c/c/2/b/2/6/2/4/a/4/0/kaa-mixology_md.jpg)
A Top 10 legmenőbb koktélbár
Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
![Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot](https://turizmusonline.hu/i/b/b/f/b/3/4/4/a/0/1/f/9/0/4/b/5/9/2/8/5/nincs-cim_md.jpeg)
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot
Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
![A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre](https://turizmusonline.hu/i/7/0/5/a/b/f/b/2/8/0/a/8/5/7/2/e/b/5/2/b/nincs-cim_md.jpeg)
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre
Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Interjú
![Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni](https://turizmusonline.hu/i/3/a/4/1/e/3/3/a/8/9/3/a/4/9/f/8/7/e/b/8/pesti-istvan_md.jpg)
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni
A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
![Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető](https://turizmusonline.hu/i/6/8/3/f/0/7/9/8/1/e/0/0/7/1/8/c/7/5/d/e/dunai-agnes-es-dunai-bernadett_md.jpg)
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető
Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
![Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”](https://turizmusonline.hu/i/4/2/2/9/f/7/e/c/0/6/e/e/d/b/2/6/d/7/b/a/csernus-imre_md.jpg)
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.