Borászati képzésfejlesztés uniós támogatással

(MTI) - Elektronikus borászati tananyagokat fejlesztenek ki Eger neves borászai az egri Eszterházy Károly főiskola számára az Új Széchenyi Terv támogatásával - tájékoztatta az intézmény médiareferense az MTI-t.

A 154 milliós projekthez 147 millió forint támogatást nyújt az Európai Unió és a hazai költségvetés a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében - közölte Csáfor Hajnalka. A képzés- és tartalomfejlesztés a hiányszakmákra koncentrál.
A 2012. május 31-vel záruló program keretében 34 magyar nyelvű és három angol nyelvű kurzus tananyagát dolgozzák ki, a többi között bortechnológus, borász-analitikus, borturizmus és borkultúra szakterületeken.
A borász-analitikus és a borkultúra szakirányok azért is népszerűek, mert egyedinek számítanak Magyarországon a felsőoktatási intézmények oktatási palettáján - hangsúlyozta Csáfor Hajnalka.
Mint mondta, tervezik a távoktatást és a levelező képzést is segítő, úgynevezett e-prezentációs termek kialakítását, illetve egy a rutin boranalitikai vizsgálatok elvégzésére képes laboratórium kialakítását, felszerelését. (MTI)


Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre

Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre 

A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet

Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet 

Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.
Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját 

Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
Kocsonya, koncertek, Miskolc

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.