Borkülönlegességeket árverez Alain Delon

Az aukciósház összesen ötezer üveget árverez el, először szombat délelőtt az „elérhetőnek" minősített italokat a nagyközönség számára, majd délután kerülnek sorra Alain Delon borai - írja a Heti Válasz.

Alain Delon árverésre bocsátja borospincéjét, amelyben ezer palackot őriz, közöttük több évtizede gyűjtött exkluzív borokat - közölte a Cornette de Saint Cyr árverezőház.

Az árverést november 26-án tartják a Champs-Élysées-n lévő Fouquet's étteremben.

A nagy borszakértőként ismert színész borospincéjének értékét mintegy 100 ezer euróra (30,4 millió forintra) becsülik. Minden egyes üvegen az a címke lesz, amellyel Alain Delon pincéjében állt, valamint a származását igazoló címke.

A színész számos márkát vásárolt több évjáratból, például 1935-ből, a születése évéből: ezek között van Chateau Latour (1935 és 2006 között), Chateau Lafite (1928 és 2007 között), Chateau Haut-Brion, Chateau Mouton-Rothschild (1936 és 2007 között), valamint Cheval Blanc és Petrus.

Két üveg, 1848-ból származó ritka Bisquit-Dubouché konyak árát egyenként 500 és 600 euró (152-182 ezer forint) közötti összegre becsülik.

Az aukciósház összesen ötezer üveget árverez el, először szombat délelőtt az „elérhetőnek" minősített italokat a nagyközönség számára, majd délután kerülnek sorra Alain Delon borai. A sort a kivételes minőségű borok zárják, amelyek nemzetközi, így kínai érdeklődésre tarthatnak számot.

Az esemény partnere a Shanghai Savour Club, a francia borok fő kínai forgalmazója. (MTI / Hdti Válasz)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.