Borkülönlegességeket árverez Alain Delon

Az aukciósház összesen ötezer üveget árverez el, először szombat délelőtt az „elérhetőnek" minősített italokat a nagyközönség számára, majd délután kerülnek sorra Alain Delon borai - írja a Heti Válasz.

Alain Delon árverésre bocsátja borospincéjét, amelyben ezer palackot őriz, közöttük több évtizede gyűjtött exkluzív borokat - közölte a Cornette de Saint Cyr árverezőház.

Az árverést november 26-án tartják a Champs-Élysées-n lévő Fouquet's étteremben.

A nagy borszakértőként ismert színész borospincéjének értékét mintegy 100 ezer euróra (30,4 millió forintra) becsülik. Minden egyes üvegen az a címke lesz, amellyel Alain Delon pincéjében állt, valamint a származását igazoló címke.

A színész számos márkát vásárolt több évjáratból, például 1935-ből, a születése évéből: ezek között van Chateau Latour (1935 és 2006 között), Chateau Lafite (1928 és 2007 között), Chateau Haut-Brion, Chateau Mouton-Rothschild (1936 és 2007 között), valamint Cheval Blanc és Petrus.

Két üveg, 1848-ból származó ritka Bisquit-Dubouché konyak árát egyenként 500 és 600 euró (152-182 ezer forint) közötti összegre becsülik.

Az aukciósház összesen ötezer üveget árverez el, először szombat délelőtt az „elérhetőnek" minősített italokat a nagyközönség számára, majd délután kerülnek sorra Alain Delon borai. A sort a kivételes minőségű borok zárják, amelyek nemzetközi, így kínai érdeklődésre tarthatnak számot.

Az esemény partnere a Shanghai Savour Club, a francia borok fő kínai forgalmazója. (MTI / Hdti Válasz)


Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.