Bőrös fogassal indítja a szezont a badacsonyi Kisfaludy-ház Étterem

Június 9-én este hivatalosan is megnyílik a szezon a badacsonyi Kisfaludy-ház Étteremben, hiszen különleges menüsorral és hozzájuk illő borokkal egy remek borvacsorára kerül sor.

„Lélegzetvételnyi szabadság” – sokan így is nevezik azt az élményt, amely badacsonyi látogatásuk során, a Kisfaludy-házban érte őket, ahol a lenyűgöző táj, a borkultúra és az azt szolgáló gasztronómia szerves egységként simul össze, utánozhatatlan hangulattal ajándékozva meg az idelátogató vendégeket.

Június 9-én pedig borvacsora, az alábbiak szerint:

Menü:
Előétel: Vendégváró falatkák
Leves: Mentás zöldborsókrémleves kecskesajtos croutonnal
Főétel: Bőrös fogasfilé szőlős metélttel, kéknyelű mártásban
Desszert: Kőróka zabaglione

Borok:
„Biciklisták bora” Rizlingszilváni 2015
„7Kál” Chardonnay 2014
„BOR” Badacsonyi Olaszrizling 2014
„Barik” Balatoni Olaszrizling 2013
„Feleségem bora” félédes Szürkebarát 2014
 

A jó hangulatról Burka Sándor cigányzenekara gondoskodik.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.