Újabb kuriózum hellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: ezúttal a Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet most megnyílt Borteraszával, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhetik a vendégek a balatoni főszezonban a szemük elé táruló, páratlan balatoni kilátást.
A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok tételeit, valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat - Misit és Rózát - találunk a frissítők mellett. Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi ízek, egy komplett szörpbár egészít ki.
A már megszokott Kisfaludy-Ház minőségben három különleges házi krém is van: rillette, padlizsánkrém és friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak.
Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfjének, Csonka Gábornak már mostanra ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske. Alapját egy helyi édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amelyet anno a költő és szerelme is előszeretettel készítettek.
A desszert csokoládé keretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz lágyabbá. A desszertre ezt követően arany mazsolát, a pálinkakrémre pedig aranyló szőlőszemeket tesznek.
Forrás: Vendég & Hotel