Borünnep Dombóváron

Nyolc nedűjét értékelte aranyérmesre a zsűri, így Kovács János kapta az Év borásza elsimerést a Dombóvári Kertbarát Kör Egyesület 29. alkalommal megrendezett, hagyományos borversenyén - adta hírül a teol.hu.

A helyi és környékbeli gazdák összesen 140 bormintát küldtek mustrára, a felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező borbírák 59 fehér, 12 rosé és 69 vörösbort kóstolt végig. A 2011-es év kedvező időjárása, az éves csapadék eloszlása, a sok napsütés, az éves hőösszeg, a napfényes órák száma és a szép hosszú ősz együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy cukortartalomban magas, színanyagban, illatanyagban, ízaromákban gazdag, kiváló minőségű szőlő beérjen, s abból kiváló minőségű borok készüljenek.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a zsűri az idén is kiválasztotta az év borait mind az új, mind pedig az óbor kategóriában. Az év borai újbor kategóriában Kelemen Sándor chardonnay fehérbora, Nagy Sándor kékfrankos rozéja, valamint Kertész János kékfrankos vöröse lettek. Az óborok közül Kovács János olaszrizlingjét és Kertész János merlot-ját értékelte a legkiemelkedőbbnek a zsűri. A mustrán a fehér borok közül 27, a rozékból 2, a vörösekből pedig 32 érdemelte ki a bírálók szerint az aranyérmet. (teol.hu)


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.