Brazil újságírók és turisztikai szakemberek Magyarországon

A Visegrádi Országok turisztikai együttműködésének keretében brazil újságírók és tour operátorok fedezik fel a négy ország – Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország – turisztikai kincseit.

A 10 fős csoport a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében március 29-én érkezett hazánkba, és már az első napon igazi gasztronómiai ízutazásnak lehetnek részesei. A program másnap a Várnegyed részletes megismerésével és a Sziklakórház megtekintésével folytatódik, majd ebéd keretében Magyarország turisztikai kínálatáról hallhatnak egy rövid prezentációt a résztvevők. Délután, a Parlament megtekintését követően, a turisztikai és médiaszakemberek fakultatív program során Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgójának rokonai által megismerhetik a Puskás Fan Club relikviáit, vagy a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjába csöppenve, egy kiváló német kórus előadását hallgathatják meg a Bazilikában. A tanulmányút zárónapján, március 31-én, hazánk gazdag egészségturisztikai kínálata kerül a középpontba, a tanulmányút részvevői többek között a Széchenyi fürdőben frissülhetnek fel. Délután a csoport egyik része dizájn túrára indul, a másik része pedig különleges kétéltű járműre szállva, földről és vízről is gyönyörködhet Budapest nevezetességeiben. A vacsorát követően a brazil szakemberek búcsút vesznek Magyarországtól, és Szlovákiában folytatják útjukat.

A Visegrádi Országok közös turisztikai marketingtevékenységének egyik kiemelt célpiaca Brazília. A brazilok körében egyre nagyobb az érdeklődés a külföldi turisztikai célpontok iránt, ennek megfelelően Brazíliából évente 1 millió turista érkezik Európába. A brazil turisták utazásuk során előszeretettel kombinálják a közép-európai fővárosok látogatását, így Prágát és Budapestet is.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.