Brazil újságírók és turisztikai szakemberek Magyarországon

A Visegrádi Országok turisztikai együttműködésének keretében brazil újságírók és tour operátorok fedezik fel a négy ország – Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország – turisztikai kincseit.

A 10 fős csoport a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében március 29-én érkezett hazánkba, és már az első napon igazi gasztronómiai ízutazásnak lehetnek részesei. A program másnap a Várnegyed részletes megismerésével és a Sziklakórház megtekintésével folytatódik, majd ebéd keretében Magyarország turisztikai kínálatáról hallhatnak egy rövid prezentációt a résztvevők. Délután, a Parlament megtekintését követően, a turisztikai és médiaszakemberek fakultatív program során Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgójának rokonai által megismerhetik a Puskás Fan Club relikviáit, vagy a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjába csöppenve, egy kiváló német kórus előadását hallgathatják meg a Bazilikában. A tanulmányút zárónapján, március 31-én, hazánk gazdag egészségturisztikai kínálata kerül a középpontba, a tanulmányút részvevői többek között a Széchenyi fürdőben frissülhetnek fel. Délután a csoport egyik része dizájn túrára indul, a másik része pedig különleges kétéltű járműre szállva, földről és vízről is gyönyörködhet Budapest nevezetességeiben. A vacsorát követően a brazil szakemberek búcsút vesznek Magyarországtól, és Szlovákiában folytatják útjukat.

A Visegrádi Országok közös turisztikai marketingtevékenységének egyik kiemelt célpiaca Brazília. A brazilok körében egyre nagyobb az érdeklődés a külföldi turisztikai célpontok iránt, ennek megfelelően Brazíliából évente 1 millió turista érkezik Európába. A brazil turisták utazásuk során előszeretettel kombinálják a közép-európai fővárosok látogatását, így Prágát és Budapestet is.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.