Bréking: eladó a Klauzál tér ikonikus étkezdéje!

Ami igen, valóban nem más, mint a Kádár. Eladósorba került a Klauzál téri Kádár Étkezde, vette észre az Erzsébetváros, az otthonunk portál.  

A "Kádárt" hatvanhárom éves fennállása mindenki ismeri, az is, aki soha nem evett ott. (Bár ilyen honfitársunk elég kevés lehet.)

Nem csak a Belső-Erzsébetvárosiak kedvelték házias kosztját és családias jellegét, hanem külföldi  hírességeket, celebritásokat is el lehetett varázsolni vele - ott is hagyták kézjegyüket, fotóikat a falon. 

A Kádár Étkezde indulása óta nevezetes hely. A kifőzdét még Kádár Béla alapította 1957-ben. Később – közel húsz évig – Garami Tibor volt a tulajdonos, majd Orbán Sándor vette át. Az a helyzet, hogy a kifőzde nagyjából ma is ugyanúgy néz ki, mint a kezdetekben (piroskockás abrosz). A hely valamiért (alacsony árak, gyors kiszolgálás, kiváló konyha, a forgalmas környék vonzereje…) művészek, olimpikonok, politikusok, újságírók, producerek törzshelyévé vált.

Bárki bárkihez odaülhet, mert valahol majdnem mindig van egy szabad szék a kockás abrosz borította asztalok mellett. Az étterem falait az ott járt hírességek dedikált fotói díszítik.

A tulajdonos mindig ott ül a pénztárgéppel bejárati ajtónál, a vendég elmeséli neki, hogy mit evett. Ő pedig elhiszi, számol és nála fizet a vendég.

Vajon az új tulajdonos folytatja-e a kockás abroszos hagyományát a háznak?, teszi fel a kérdést az Erzsébetvárosban élőket képviselő oldal.

Forrás: Erzsébetváros, az otthonunk


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.