Tiltakozik a Hertelendy Kastélyszálló

Közleményében súlyos ténybeli tévedéssel és etikátlan hozzáállással vádolja a most megjelent Alexandra Étteremkalauzt a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodája.

„A Hertelendy Kastély vezetése megdöbbenve áll a 2011-es Alexandra Kalauz szakmai színvonala előtt. Az eddig korrektnek és objektívnek hitt kiadványban a Hertelendy Kastélynál súlyos ténybeli tévedés történt. A könyvben 13 pontra értékelt menü a kastély előző séfjének munkája, miközben a menü készítőjeként a 2011 áprilisában átigazolt jelenlegi séf,Stefan Gebhardtvan feltüntetve. Mint közismert,Stefan Gebhardta 2010-es évben elnyerte az Év Étterme séfje díját akkori munkahelyén, a Chateau Viszben, majd idén tavasszal úgy döntött, hogy távozik a balatonmenti kastélyból, és szakmai előmenetele szempontjából maga jelentkezett a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodájába, a Hertelendy Kastélyba, ahol örömmel fogadták. Az Alexandra kalauz Chateau Viszre vonatkozó részében ez áll: „….Stefan Gebhardt távozását követően, aki korábban Erik Schröter mellett dolgozott helyettes séfként, úgy tűnik, a konyha színvonala sebesen ível fölfelé.” Úgy gondoljuk, hogy egy magát függetlennek mondó kiadványtól ez a megfogalmazás messzemenőkig etikátlan és ráadásul szakmailag sem megalapozott, hiszen a tavalyi kiadványban a Chateau Visz 16 pontot kapott, a legtöbbet az éttermek között, míg idén eggyel kevesebbet, 15-öt.  

A Hertelendy Kastély svájci tulajdonosi köre nem szeretne belefolyni a gasztronómiai szakmában dúló kicsinyes harcba, de a tények tisztelete miatt döntött úgy, hogy megjelenteti ezt a közleményt és bízik abban, hogy az Alexandra Étteremkalauz a jövőben visszatér az eddig megszokott objektív színvonalához” - írja sajtóközleményében a szálloda.


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.