Tiltakozik a Hertelendy Kastélyszálló

Közleményében súlyos ténybeli tévedéssel és etikátlan hozzáállással vádolja a most megjelent Alexandra Étteremkalauzt a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodája.

„A Hertelendy Kastély vezetése megdöbbenve áll a 2011-es Alexandra Kalauz szakmai színvonala előtt. Az eddig korrektnek és objektívnek hitt kiadványban a Hertelendy Kastélynál súlyos ténybeli tévedés történt. A könyvben 13 pontra értékelt menü a kastély előző séfjének munkája, miközben a menü készítőjeként a 2011 áprilisában átigazolt jelenlegi séf,Stefan Gebhardtvan feltüntetve. Mint közismert,Stefan Gebhardta 2010-es évben elnyerte az Év Étterme séfje díját akkori munkahelyén, a Chateau Viszben, majd idén tavasszal úgy döntött, hogy távozik a balatonmenti kastélyból, és szakmai előmenetele szempontjából maga jelentkezett a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodájába, a Hertelendy Kastélyba, ahol örömmel fogadták. Az Alexandra kalauz Chateau Viszre vonatkozó részében ez áll: „….Stefan Gebhardt távozását követően, aki korábban Erik Schröter mellett dolgozott helyettes séfként, úgy tűnik, a konyha színvonala sebesen ível fölfelé.” Úgy gondoljuk, hogy egy magát függetlennek mondó kiadványtól ez a megfogalmazás messzemenőkig etikátlan és ráadásul szakmailag sem megalapozott, hiszen a tavalyi kiadványban a Chateau Visz 16 pontot kapott, a legtöbbet az éttermek között, míg idén eggyel kevesebbet, 15-öt.  

A Hertelendy Kastély svájci tulajdonosi köre nem szeretne belefolyni a gasztronómiai szakmában dúló kicsinyes harcba, de a tények tisztelete miatt döntött úgy, hogy megjelenteti ezt a közleményt és bízik abban, hogy az Alexandra Étteremkalauz a jövőben visszatér az eddig megszokott objektív színvonalához” - írja sajtóközleményében a szálloda.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.