Tiltakozik a Hertelendy Kastélyszálló

Közleményében súlyos ténybeli tévedéssel és etikátlan hozzáállással vádolja a most megjelent Alexandra Étteremkalauzt a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodája.

„A Hertelendy Kastély vezetése megdöbbenve áll a 2011-es Alexandra Kalauz szakmai színvonala előtt. Az eddig korrektnek és objektívnek hitt kiadványban a Hertelendy Kastélynál súlyos ténybeli tévedés történt. A könyvben 13 pontra értékelt menü a kastély előző séfjének munkája, miközben a menü készítőjeként a 2011 áprilisában átigazolt jelenlegi séf,Stefan Gebhardtvan feltüntetve. Mint közismert,Stefan Gebhardta 2010-es évben elnyerte az Év Étterme séfje díját akkori munkahelyén, a Chateau Viszben, majd idén tavasszal úgy döntött, hogy távozik a balatonmenti kastélyból, és szakmai előmenetele szempontjából maga jelentkezett a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodájába, a Hertelendy Kastélyba, ahol örömmel fogadták. Az Alexandra kalauz Chateau Viszre vonatkozó részében ez áll: „….Stefan Gebhardt távozását követően, aki korábban Erik Schröter mellett dolgozott helyettes séfként, úgy tűnik, a konyha színvonala sebesen ível fölfelé.” Úgy gondoljuk, hogy egy magát függetlennek mondó kiadványtól ez a megfogalmazás messzemenőkig etikátlan és ráadásul szakmailag sem megalapozott, hiszen a tavalyi kiadványban a Chateau Visz 16 pontot kapott, a legtöbbet az éttermek között, míg idén eggyel kevesebbet, 15-öt.  

A Hertelendy Kastély svájci tulajdonosi köre nem szeretne belefolyni a gasztronómiai szakmában dúló kicsinyes harcba, de a tények tisztelete miatt döntött úgy, hogy megjelenteti ezt a közleményt és bízik abban, hogy az Alexandra Étteremkalauz a jövőben visszatér az eddig megszokott objektív színvonalához” - írja sajtóközleményében a szálloda.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.