A fiatal és rendkívül innovatív vendéglős, Horváth József (a "Ráspi" édesapja beceneve volt a faluban) étterme az osztrák határ közelében, Fertőrákoson található. Mind az étterem, mind a család saját készítésű borai nagy népszerűségnek örvendenek, emellett kivívták a gasztronómiai szakma elismerését is, hiszen az „Étterem- és borkalauz” kiadvány 2009-ben Magyarország 6. legjobb éttermévé választotta.
A jó adottságokkal rendelkező, a tervek szerint borospincével és éttermi résszel kibővülő üzlethelyiség a Liszt Ferenc tér közvetlen közelében helyezkedik el, így tökéletesen illeszkedik majd a környék éttermi kínálatába.
Kriston Szabina, az ESTON üzlethelyiségek értékesítéséért és bérbeadásáért felelős tanácsadója elmondta: „A Liszt Ferenc tér fokozatos telítődésével a környék organikus fejlődése egy újabb állomáshoz érkezett. A méltán népszerű és forgalmas tér közelsége értéknövelő hatással van a környező utcákra, ami a forgalomnövekedés mellett idővel a bérleti díjak jelentős emelkedésében is megmutatkozik majd.” [Forrás: OrientPress Hírügynökség]
Budapesten is Ráspi étterem nyílik
A Ráspi Borászat decemberben nyitja meg első budapesti éttermét és borszaküzletét a Király utcában, ahol 130 négyzetmétert bérel.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.