A fiatal és rendkívül innovatív vendéglős, Horváth József (a "Ráspi" édesapja beceneve volt a faluban) étterme az osztrák határ közelében, Fertőrákoson található. Mind az étterem, mind a család saját készítésű borai nagy népszerűségnek örvendenek, emellett kivívták a gasztronómiai szakma elismerését is, hiszen az „Étterem- és borkalauz” kiadvány 2009-ben Magyarország 6. legjobb éttermévé választotta.
A jó adottságokkal rendelkező, a tervek szerint borospincével és éttermi résszel kibővülő üzlethelyiség a Liszt Ferenc tér közvetlen közelében helyezkedik el, így tökéletesen illeszkedik majd a környék éttermi kínálatába.
Kriston Szabina, az ESTON üzlethelyiségek értékesítéséért és bérbeadásáért felelős tanácsadója elmondta: „A Liszt Ferenc tér fokozatos telítődésével a környék organikus fejlődése egy újabb állomáshoz érkezett. A méltán népszerű és forgalmas tér közelsége értéknövelő hatással van a környező utcákra, ami a forgalomnövekedés mellett idővel a bérleti díjak jelentős emelkedésében is megmutatkozik majd.” [Forrás: OrientPress Hírügynökség]
Budapesten is Ráspi étterem nyílik
A Ráspi Borászat decemberben nyitja meg első budapesti éttermét és borszaküzletét a Király utcában, ahol 130 négyzetmétert bérel.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.