Budapesti sörkert, 21. századi módra

Egy régi műfajt teremtett újjá az Eventrend az Evezőssel a Római-parton, méghozzá a sörkertekét, amelyek oly' népszerűek voltak már 100 évvel ezelőtt is, főleg a vízpartokon.

A Római-part eddig is kedvelt hétvégi kirándulóhely volt, bár a fővárosnak bizonyára akad olyan kerülete, ahonnan kevesen érkeztek ide - mostanáig. A családok, kerékpárosok, baráti körök körében népszerű Evezős Sörkert története 1983-ban kezdődött, amikor Farkas Lajos egy pléhbodegát vett bérbe az államtól, ennek helyére később felhúzta a jelenlegi éttermet és sörkertet. 2017-ben a Farkas család úgy döntött, több mint 30 év üzemeltetés után átadja a stafétát az Eventrend Groupnak.



Állagmegóvás, beruházások, új gépek

Azóta is, minden évben, jelentős összeget forgatnak vissza a hely fejlesztésére. 2022-ben a teljes konyhát és pultot felszerelték a legmodernebb konyhatechnológiai gépekkel, állagmegóvásként kicserélték a tetőhéjazatot, idén pedig a vendégtér modernizálása, frissítése jelentett komoly beruházást.
Az operatív vezetők - beleértve az ügyvezetőt és a konyhaigazgatót - már a 2017-es átvételtől kezdve dolgoznak itt. A főszezonban 20 fős az állandó személyzet, többségük évek óta visszajár, néhányan már a hetedik szezont kezdték meg idén.



Árnyékolókkal, napvitorlákkal, és több kisebb-nagyobb designelemmel tették még barátságosabbá a helyet. A tervek közé tartozik a kavicsos partszakaszon egy „beach” hangulatot idéző, laza vízparti hely kialakítása nyugágyakkal, napernyőkkel, italpulttal, házi készítésű alkoholmentes frissítőkkel. Szintén tervbe van véve egy gyerekjátszótér kialakítása, hogy a legkisebbek is igazán jól érezhessék magukat.



Még mindig a hekk a sláger

Ahogy a cég vezetője fogalmaz, megtartották a tradicionális formákat, de a színes bútorokat sok zöld növénnyel egészítették ki, ezzel is tovább fokozva a vízpart nyújtotta természetközeli érzést.

A kínálatban hagyományosan a halas ételek dominálnak, immár 40 éves tradíciót követve. Még mindig a legendák övezte hekkből fogy a legtöbb, - akárcsak a Balatonnál - de a kedvelt fogások közé tartozik a süllő, a pisztráng és a halászlé is. A halas vonalat újabban saját receptúra alapján, frissen készült tengeri finomságokkal, mint például a rák tempurában vagy a calamari fritti, bővítették. De kínálnak persze nem halból készült ételeket is. A desszertek inkább háziasak, a palacsinta mellett közönségkedvenc a túrógombóc is.



Az Evezős nem a legolcsóbb a parton, de nem is akar az lenni. A vendéglátós csoport célja, amint azt a szerdai sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy ár-érték arányban felvegyék a versenyt vetélytársaikkal.

Ami ismét népszerű a hazai vendéglátásban, az az élő zene. Ezt a vonalat követve az idei évtől arra törekednek, hogy minél több napon nyújtsanak élő háttérzenét, a jazzes hangzástól a latinos vonalon át a pop slágerekig. Az ígérik, hogy a  retrobulik sem tűnnek el.

A nyitva tartást illetően, a szezonalitás jellemző a sörkertre, érdemes a honlapon tájékozódni ezt illetően.

Elek Lenke


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.