Budapesti sörkert, 21. századi módra

Egy régi műfajt teremtett újjá az Eventrend az Evezőssel a Római-parton, méghozzá a sörkertekét, amelyek oly' népszerűek voltak már 100 évvel ezelőtt is, főleg a vízpartokon.

A Római-part eddig is kedvelt hétvégi kirándulóhely volt, bár a fővárosnak bizonyára akad olyan kerülete, ahonnan kevesen érkeztek ide - mostanáig. A családok, kerékpárosok, baráti körök körében népszerű Evezős Sörkert története 1983-ban kezdődött, amikor Farkas Lajos egy pléhbodegát vett bérbe az államtól, ennek helyére később felhúzta a jelenlegi éttermet és sörkertet. 2017-ben a Farkas család úgy döntött, több mint 30 év üzemeltetés után átadja a stafétát az Eventrend Groupnak.



Állagmegóvás, beruházások, új gépek

Azóta is, minden évben, jelentős összeget forgatnak vissza a hely fejlesztésére. 2022-ben a teljes konyhát és pultot felszerelték a legmodernebb konyhatechnológiai gépekkel, állagmegóvásként kicserélték a tetőhéjazatot, idén pedig a vendégtér modernizálása, frissítése jelentett komoly beruházást.
Az operatív vezetők - beleértve az ügyvezetőt és a konyhaigazgatót - már a 2017-es átvételtől kezdve dolgoznak itt. A főszezonban 20 fős az állandó személyzet, többségük évek óta visszajár, néhányan már a hetedik szezont kezdték meg idén.



Árnyékolókkal, napvitorlákkal, és több kisebb-nagyobb designelemmel tették még barátságosabbá a helyet. A tervek közé tartozik a kavicsos partszakaszon egy „beach” hangulatot idéző, laza vízparti hely kialakítása nyugágyakkal, napernyőkkel, italpulttal, házi készítésű alkoholmentes frissítőkkel. Szintén tervbe van véve egy gyerekjátszótér kialakítása, hogy a legkisebbek is igazán jól érezhessék magukat.



Még mindig a hekk a sláger

Ahogy a cég vezetője fogalmaz, megtartották a tradicionális formákat, de a színes bútorokat sok zöld növénnyel egészítették ki, ezzel is tovább fokozva a vízpart nyújtotta természetközeli érzést.

A kínálatban hagyományosan a halas ételek dominálnak, immár 40 éves tradíciót követve. Még mindig a legendák övezte hekkből fogy a legtöbb, - akárcsak a Balatonnál - de a kedvelt fogások közé tartozik a süllő, a pisztráng és a halászlé is. A halas vonalat újabban saját receptúra alapján, frissen készült tengeri finomságokkal, mint például a rák tempurában vagy a calamari fritti, bővítették. De kínálnak persze nem halból készült ételeket is. A desszertek inkább háziasak, a palacsinta mellett közönségkedvenc a túrógombóc is.



Az Evezős nem a legolcsóbb a parton, de nem is akar az lenni. A vendéglátós csoport célja, amint azt a szerdai sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy ár-érték arányban felvegyék a versenyt vetélytársaikkal.

Ami ismét népszerű a hazai vendéglátásban, az az élő zene. Ezt a vonalat követve az idei évtől arra törekednek, hogy minél több napon nyújtsanak élő háttérzenét, a jazzes hangzástól a latinos vonalon át a pop slágerekig. Az ígérik, hogy a  retrobulik sem tűnnek el.

A nyitva tartást illetően, a szezonalitás jellemző a sörkertre, érdemes a honlapon tájékozódni ezt illetően.

Elek Lenke


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.