"Megenni az ételt annyit tesz, hogy mindent elfogyaszt a tányérjáról a vendég, kivéve a citromhéjat, a gyömbérdarabkát és a wasabit" - plakátozta ki a szigorú japán séf, akinek harminc férőhelyes éttermében kizárólag bio alapanyagokat használnak fel a főzéshez. Ezen túlmenően nincs bennük glutén, sem tejtermék, sem cukor, sem tojás.
Néhány szemelvény a tulajdonos filozófiáját összefoglaló brossúrából, melynek tanulmányozása nélkül sok meglepetés érheti a vendéget a Wafuban:
"Azzal járulunk hozzá a fenntartható jövő megteremtéséhez, hogy egy kicsit többet követelünk meg vendégeinktől, mint más éttermek"
"Megenni az ételt annyit tesz, hogy mindent elfogyaszt a tányérjáról a vendég, kivéve a citromhéjat, a gyömbérdarabkát és a wasabit"
"Kérem, vegye figyelembe, hogy a tányér szélén található zöldség és saláta nem dekoráció, hanem része a fogásnak."
Aki mindent "szépen" megesz, harminc százalékos engedményt kap a számlája összegéből, a pazarlók viszont azt kockáztatják, hogy büntetés fizetése mellett kitiltatnak Ichikava mester étterméből...
A japán séf döntése nem öncélú. "Nem csak arra érezzük elkötelezve magunkat, hogy olyan ételeket tálaljunk fel, amelyek táplálják és tisztelik az emberi testet, de aktívan felelősséget vállalunk a hulladék keletkezésének megelőzéséért, komolyan vesszük felelősségünket a környezetért és a fenntartható jövőért." - idézi szavait a Reuters.