Kiemelte: a Sodexo Pass 1300 cafeteriával rendelkező cég körében készített felmérése alapján csak a munkáltatók 16 százaléka növeli cafeteria költségkeretét, míg a gazdasági válság miatt 18 százalékuk csökkenteni kényszerül azt.
Rámutatott: nincs jelentős eltérés az állami és a magánszektor béren kívüli juttatási stratégiájában, mivel az állami szektorban a munkáltatók 79 százaléka, míg a magánszektorban a cégek 72 százaléka döntött úgy, hogy 2010-ben nem változtatja meg a ráfordítás mértékét.
A Sodexo Pass ügyvezető igazgatója emlékeztetett, jövőre több olyan népszerű juttatás is a normál adózású elemek közé fog kerülni, mint a hideg étkezési utalvány, az ajándék utalvány vagy a kultúra utalvány, míg a meleg étel utalványt, az iskolakezdési támogatást, a helyi közlekedési bérletet, az üdülési csekket és a pénztári befizetéseket 25 százalékos adó sújtja majd.
Ennek eredményeként a kedvezményes körbe tartozó elemek népszerűsége meg fog ugrani, így például az étkezési utalvány helyett várhatóan jóval többen választják majd a meleg étel utalványt - vélte. Bessenyey Balázs hangsúlyozta: ha a munkavállalók a kedvezményes elemeket választják, akkor a teljes ráfordított összeg 80 százalékát, míg bérben ugyanezt kifizetve a munkáltató költségének csupán 54 százalékát kapják meg.
A Sodexo felmérése alapján elmondta: annak ellenére, hogy a meleg étel utalvány havi értékhatárát jövőre felemelik 12 ezer forintról 18 ezer forintra, a cégek többsége marad az idei érték mellett.(Privátbankár)
Cafeteria: a melegétel utalvány lesz a sláger
A munkáltatók kétharmada jövőre is ugyanakkora cafeteria költségkeretet tervez, mint ebben az évben, így a kedvezményes adózású elemek esetén a dolgozók többsége ötödével kevesebb juttatásban részesül majd az új évben - mondta Bessenyey Balázs, a Sodexo Pass ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón Budapesten.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.