Csökkennek a különbségek az alkoholfogyasztásban a nők és a férfiak között

Régóta igaz, hogy a férfiak többet isznak, mint a nők; ez az állítás mostanáig a történelem folyamán mindig, és a világon mindenhol érvényes maradt – írja a Pioneer News. Egy új, a National Institutes of Health-nek a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism-a (A Nemzeti Egészségügyi Intézeteknek az Alkoholabúzus és Alkoholizmus Nemzeti Intézete) által publikált tanulmány szerint legalábbis az Egyesült Államokban a női alkoholfogyasztás rohamosan kezdi utolérni ugyanazon függőségnek a férfiaknál megfigyelhető mértékét.

„Azt tapasztaltuk, hogy ebben a [vizsgált] időszakban az aktuális alkoholfogyasztás [az elmúlt évben legalább egyszer italozott], a »nem alkoholmentes« napok havi száma, az alkoholfogyasztáshoz kapcsolódó betegségek kritériumainak teljesülése, illetve az elmúlt évben alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés tekintetében a nők és a férfiak közötti különbségek csökkentek" – magyarázta a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) vezető tudományos tanácsadójaként Aaron White. „A férfiak továbbra is több alkoholt fogyasztanak, ám a férfiak és a nők közötti eltérések egyre kisebbek."

Mint ahogy azt George F. Koob, PhD, az NIAAA igazgatója megjegyzi: „A tanulmány alátámasztja mindazt, amit bizonyos nemrég publikált jelentések a férfiak és a nők alkoholfogyasztási mintáinak Egyesült Államok-beli változásáról sugallnak"  hozzátéve, hogy egyre több a bizonyíték a nők növekvő alkoholfogyasztását illetően. A szakember szerint mindez azért is aggasztó, mert a nők alapvetően számos, az alkohollal kapcsolatos egészségügyi hatásra fogékonyabbak a férfiaknál. Ezek magukban foglalják a májgyulladást, bizonyos szív- és érrendszeri betegségeket, a neurotoxicitást és a rákot is.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.