A Vapiano első egysége 2007-ben nyílt Budapesten, a Bécsi úton. Mint Sári Péter, a multi unit franchise jogokat birtokló Piano Magyarország Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak elmondta, vizsgálják a szegedi és a pécsi sétálóutcai megjelenés lehetőségeit, Győr térségében pedig egy sajátos koncepciót – egy amerikai mintát követő, az autósokra jobban építő egységet - valósítanának meg. Az étterem nyitásának feltétele, hogy több, mint 100 négyzetméteres irodaház és közlekedési csomópont legyen a vonzáskörzetében, valamint legyen megfelelő fizetőképes kereslet. A Vapiano magyarországi éttermeiben az alapanyagok magyar, német és olasz forrásból származnak, a konyhai berendezéseket pedig az Electrolux szállítja. A magyar borok egyelőre kiegészítő szerephez jutnak a kínálatban. (Világgazdaság)
Debrecenben nyitja meg második magyarországi éttermét a Vapiano étteremlánc
Az olasz ételeket kínáló lánc a tervek szerint tovább terjeszkedik: jövőre nyitnak egyet Óbudán, egy újabb éttermet pedig egy másik vidéki helyszínen. 2012-re 12 egységből áll majd az itteni hálózat.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja
A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely
Az egyik magyar rapper legújabb dala ihlette sütemény született egy hódmezővásárhelyi cukrászdában.
Hatfős hústál és középkori hangulat: a koreai influenszer legújabb budapesti gasztrokalandjai
Hatfős hústál egy személyre.
Egy kávéfőzőben nyugszik az olasz kávéfőzők királya
Bialetti Renato, a híres Moka Expressz kávéfőzőjének másolatában nyugszik.
Úgy tűnik, nem akarnak az emberek pezsgőmámorban ünnepelni
Jelentősen csökkent a vásárlók érdeklődése a pezsgő iránt 2024-ben is a világ minden táján.
Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café
Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...
Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja
Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése
Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.