A Vapiano első egysége 2007-ben nyílt Budapesten, a Bécsi úton. Mint Sári Péter, a multi unit franchise jogokat birtokló Piano Magyarország Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak elmondta, vizsgálják a szegedi és a pécsi sétálóutcai megjelenés lehetőségeit, Győr térségében pedig egy sajátos koncepciót – egy amerikai mintát követő, az autósokra jobban építő egységet - valósítanának meg. Az étterem nyitásának feltétele, hogy több, mint 100 négyzetméteres irodaház és közlekedési csomópont legyen a vonzáskörzetében, valamint legyen megfelelő fizetőképes kereslet. A Vapiano magyarországi éttermeiben az alapanyagok magyar, német és olasz forrásból származnak, a konyhai berendezéseket pedig az Electrolux szállítja. A magyar borok egyelőre kiegészítő szerephez jutnak a kínálatban. (Világgazdaság)
Debrecenben nyitja meg második magyarországi éttermét a Vapiano étteremlánc
Az olasz ételeket kínáló lánc a tervek szerint tovább terjeszkedik: jövőre nyitnak egyet Óbudán, egy újabb éttermet pedig egy másik vidéki helyszínen. 2012-re 12 egységből áll majd az itteni hálózat.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében
Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.