Díjeső az Arany Kaviárnak

Idén is a TOP 10-es listán, azaz Magyarország legjobb 10 étterme között szerepel az Arany Kaviár, amelyet a legjobb hazai fine-dining éttermek között tartják számon.

 2001 óta folyamatosan minden évben megkapta a Best of Budapest „Legjobb orosz étterem” titulust, Az Arany Kaviár tulajdonosai 2011-ben megkapták a Best of Budapest „Év Éttermesei”-nek járó különdíjat, Molnár Attilát pedig 2012-ben az „Év Vendéglősé”-nek választotta a Vendéglátók Ipartestülete. A Gault Millau Étteremkalauz  2010 óta egy szakács sapkával jutalmazza érdemeiket, a Michelin Guide pedig 2009 óta idén is ajánlja és nevét adja az Arany Kaviár Étterem fáradságos munkájához.

Az étterem több mint két évtizede van jelen a magyar gasztronómia palettáján, közben természetesen fejlődtek és megújultak a termékek, szolgáltatások, de az étterem is többször bővítésre került. 2002-ben egy teljes körű felújításon esett át, így 48 fősre bővült a vendégtér, majd 2008 tavaszán egy exkluzív belső kert (a „Champagne- terasz”) hozzáépítésével és megnyitásával további 32 fővel nőtt a hely befogadóképessége.

 Az étlap egyik alappillérét a tradicionális orosz fogások adják, melyek hűen reprezentálják a klasszikus cári konyhát. A koncepció az, hogy az ételeket a hagyományos orosz receptek szerint, azok hangulatát megtartva, a mai kornak megfelelő konyhatechnológiával és alapanyaggal készítik el. 

A kínálat másik sarokköve a tengeri és édesvízi friss „Halas ételek” széles skálája, illetve az ezekből összeállított változatos menü, illetve a Kaviárlap, mely az étterem saját készítésű és forgalmazású kaviárjait és az ezekkel készült fogásokat sorakoztatja fel.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.