Díjeső az Arany Kaviárnak

Idén is a TOP 10-es listán, azaz Magyarország legjobb 10 étterme között szerepel az Arany Kaviár, amelyet a legjobb hazai fine-dining éttermek között tartják számon.

 2001 óta folyamatosan minden évben megkapta a Best of Budapest „Legjobb orosz étterem” titulust, Az Arany Kaviár tulajdonosai 2011-ben megkapták a Best of Budapest „Év Éttermesei”-nek járó különdíjat, Molnár Attilát pedig 2012-ben az „Év Vendéglősé”-nek választotta a Vendéglátók Ipartestülete. A Gault Millau Étteremkalauz  2010 óta egy szakács sapkával jutalmazza érdemeiket, a Michelin Guide pedig 2009 óta idén is ajánlja és nevét adja az Arany Kaviár Étterem fáradságos munkájához.

Az étterem több mint két évtizede van jelen a magyar gasztronómia palettáján, közben természetesen fejlődtek és megújultak a termékek, szolgáltatások, de az étterem is többször bővítésre került. 2002-ben egy teljes körű felújításon esett át, így 48 fősre bővült a vendégtér, majd 2008 tavaszán egy exkluzív belső kert (a „Champagne- terasz”) hozzáépítésével és megnyitásával további 32 fővel nőtt a hely befogadóképessége.

 Az étlap egyik alappillérét a tradicionális orosz fogások adják, melyek hűen reprezentálják a klasszikus cári konyhát. A koncepció az, hogy az ételeket a hagyományos orosz receptek szerint, azok hangulatát megtartva, a mai kornak megfelelő konyhatechnológiával és alapanyaggal készítik el. 

A kínálat másik sarokköve a tengeri és édesvízi friss „Halas ételek” széles skálája, illetve az ezekből összeállított változatos menü, illetve a Kaviárlap, mely az étterem saját készítésű és forgalmazású kaviárjait és az ezekkel készült fogásokat sorakoztatja fel.


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.